Te indragostesti repede? Fa aceste 6 lucruri la inceput de relatie

1
De Mara Ionescu
12 nov. 2019

O relatie care este pe punctul de a incepe te face sa te simti ca si cum ai parcurs deja o jumatate din drum.

Daca te indragostesti repede este important sa faci aceste 6 lucruri la inceput de relatie, ca sa nu ai de suferit mai tarziu.

O relatie la inceput de drum presupune jonglarea cu sentimentele tale – nu esti nici intr-o relatie, dar nici in afara ei. La un moment, te poti surprinde ca ai sentimente pe care inca nu ar trebui sa le ai. Si atunci, cum faci sa eviti sa te „aprinzi” prea repede?

Pauza in relatie: cand este recomandata si cand nu

Fixeaza-ti cu atentie limitele in care vrei sa se desfasoare relatia

 Chiar de la inceputul unei relatii trebuie sa discuti cu partenerul tau despre ceea ce isi doreste fiecare dintre voi. Indiferent daca este un lucru foarte important sau mai putin important, trebuie sa vorbesti cu el despre limitele care nu trebuie depasite si care sunt consecintele depasirii lor. Desi nu par importante, limitele sunt necesare mai ales daca ai in vedere o relatie de scurta durata. 

Pentru inceput, spune-i partenerului tau ce ai in minte, care este sistemul tau de valori, cum esti ca persoana, ce te enerveaza, care sunt interesele tale, ce nu-ti place si care sunt nevoile si dorintele tale. In acelasi timp, acorda atentie si nevoilor formulate de partenerul tau si cautati o cale de mijloc. 

Invata sa spui “Nu!” 

Ceea ce ne impiedica sa raspundem cu “nu” la intrebarile carora vrem sa le dam un raspuns negativ este frica de dezaprobare. Este intelept sa spui “nu” lucrurilor care sunt dincolo de puterea ta de acceptare. Este mult mai bine asa, decat sa-ti asumi raspunderea si sa esuezi in respectarea cuvantului dat. Este foarte important sa faci acest lucru la inceput de relatie daca stii ca te indragostesti repede.

Cum sa mentii o relatie sanatoasa cu partenerul tau dupa ce apar copiii

Stabileste-ti asteptarile

Ce astepti de fapt de la aceasta relatie care sta sa inceapa? Daca nu iti doresti o relatie serioasa, atunci nu ar trebui sa te prefaci ca esti interesata sa-ti iei angajamente. Daca ai decis asupra limitelor pe care le vrei respectate, atunci ar trebui sa fii atenta la respectarea lor. Discutati impreuna si stabiliti care sunt asteptarile fiecaruia de la aceasta relatie.

Pastreaza-ti intact respectul de sine

Faptul ca esti la inceputul unei relatii noi nu inseamna ca trebuie sa-ti sacrifici respectul de sine, independenta sau nevoile. Daca simti orice altceva fata de ceea ce meriti sa simti, simte-te libera sa iesi din aceasta relatie. Nu exista niciun motiv pentru care sa-ti compromiti sentimentele, sa-ti sabotezi respectul de sine sau sa tolerezi un comportament impropriu din partea unei alte persoane. Nu lasa o prezenta temporara din viata ta sa produca daune permanente pentru increderea si respectul pe care le ai fata de tine.

Dragostea „calma si linistita” este cea mai buna pentru o relatie trainica

Nu te angaja in “activitatile tipice de cuplu”

Daca ai planuit ca aceasta relatie sa fie temporara, nu te angaja in activitati specifice unui cuplu statornic. Intr-o buna zi, aceste jocuri haioase de-a familia se vor transforma in cel mai rau cosmar. Evita sa visezi cu ochii deschisi la un viitor alaturi de partenerul tau, la o familie cu copii, daca nu aceasta este obiectivul tau.

Foto: Shutterstock.com