5 tipuri de oameni de care ai nevoie in viata ta

1
De Mia Nicolescu
17 mart. 2022

Singuratatea are beneficiile ei, insa relatiile cu ceilalti au un impact si mai puternic asupra noastra. Daca gandul asta te sperie, afla ca pentru o viata fericita si linistita, avem nevoie de o mana de oameni, care s-ar putea deja sa iti fie aproape.

Pe oamenii de care ai nevoie in viata ta ii numeri pe degete. Sunt oameni de calitate, oameni care te respecta, te apreciaza si te ridica. Sunt cei pe care te poti baza in orice problema si care sunt alaturi de tine neconditionat.

Cel mai probabil se afla deja in cercul tau restrans de prieteni sau poate ca urmeaza sa iti apara in cale. Iata care sunt acestia ca sa stii sa ii pastrezi:

Prietenul “brutal” de sincer

Este prietenul care nu stie, dar nici nu vrea sa iti spuna altceva in afara de adevar. Este sincer pana in maduva oaselor si merge pe principiul “mai bine un adevar dureros decat o minciuna dulce”. Chiar daca uneori adevarul supara si nu iti place sa il auzi, prietenul “brutal” de sincer este cel pe care poti conta atunci cand ai nevoie de o parere sincera, fara vreun interes ascuns.

Cum faci pe cineva sa te placa, potrivit unui expert FBI

Grijuliul

Pe cat de tare te supara sinceritatea celui mentionat mai sus, pe atat ar putea sa te sufoce atentia prietenului grijuliu. In ambele cazuri, insa, ne simtim in siguranta sa ii avem langa noi. Grijuliul este cel care se asigura ca ai ajuns cu bine acasa, dar si caruia ii pasa cu adevarat de ceea ce simti. Te asculta fara sa te intrerupa si aproape ca poate simti ce simti si tu. Daca ai nevoie urgenta de el, suna-l la orice ora si iti sare in ajutor fara retinere.

Oamenii de care ai nevoie in viata ta

Amuzantul

Atentie: este o diferenta fina intre amuzant si glumet. Amuzantul este cel care te face sa razi, care stie glume, care povesteste totul intr-o nota amuzanta si pozitiva, in timp ce glumetul este cel care incearca sa faca pe amuzantul facand misto de situatii si de alti oameni. Tu ai nevoie de un om care sa te faca sa razi natural, fara sa va puna intr-o situatie inconfortabila. Razi cu el pana te doare burta si este intotdeauna acolo sa te binedispuna.

Confidentul

Confidentul este persoana in fata careia te poti deschide fara a-ti fi teama ca te judeca. Confidentul este cel care iti stie cele mai intime si intunecate secrete, singurul in fata caruia ai curaj sa plangi. Poti avea incredere totala in el.

Motivationalul

Daca te simti lipsita de inspiratie sau fara motivatie, el este omul la care alergi. Si nu este doar un om care stie cum sa te faca sa iti recapeti increderea si forta, ci intai aplica pe el toate sfaturile si mai apoi le ofera celorlalti. Motivationalul te scoate din zona de confort, iti da aripi si te ajuta sa iti gasesti drumul in directia pe care o doresti. Cunoaste si se foloseste in multe cazuri si de citatele filozofilor, dar el insusi este un filozof contemporan.

Acestia sunt oamenii de care ai nevoie in viata ta. Dar tu… cine esti in relatiile cu ceilalti?

Foto: depositphotos.com