Tu esti frumoasa pentru tine sau pentru altii?

ce inseamna sa fii frumoasa
1
De Alice Moisescu
10 nov. 2018

Cred ca ati auzit cu totii cazul atat de controversat al medicului chirurg estetician care toata casnicia sa a ”lucrat” la sotia sa, facand-o ”femeia perfecta” din punct de vedere fizic.

Practic, sotia lui era… trofeul lui, cobaiul lui, opera sa de arta.

Acesta este un caz extrem, corect, insa in viata reala, cate femei nu devin trofee in materie de frumusete pentru iubitii lor? Cate femei nu fac sacrificii teribile de dragul ”frumusetii”?

Femeile fac eforturi majore sa fie mai slabe, mai frumoase, mai aranjate, perfect imbracate si intotdeauna la inaltime din punct de vedere estetic…

De ce? Din dorinta de a fi ACCEPTATE.

Din nevoia de a se simti dorite, apreciate, validate. Ca persoane, ca femei.

De parca singura lor trasatura demna de luat in calcul este frumusetea. Atat de eronat… Nu vi se pare atat de trist unde am ajuns? Cand femeia cu corpul perfect este pe toate revistele, in toate reclamele?

E de la sine inteles ca si noi ne dorim sa fim frumoase.

Insa, ce inseamna, de fapt, sa fii frumoasa?

Si, mai ales, de ce sa vrei sa fii precum sablonul promovat in societatea de azi?

Printre nevoile profund umane se numara dorinta de a fi recunoscut, apreciat, validat, inteles. Si dupa indeplinirea acestor nevoi alergam cumva cu totii, mai mult sau mai putin constient sau voit.

Problema apare, insa, atunci cand pui aspectul fizic deasupra tuturor celorlalte trasaturi ale tale. Atunci faci orice sa fii frumoasa… pentru altii, da. Si nu pentru tine. Pentru altii.

Tu ce iubesti la tine? La corpul tau?

Daca ai niste ochi frumosi, invata sa ii scoti in evidenta, purtand un machiaj discret, capabil sa accentueze perfect aceasta calitate.

Daca ai picioare frumoase, poarta rochii care sa ti le reliefeze. Daca ai un decolteu frumos, cumpara-ti bluze care sa iti stea bine, si nu care sa fie ”la moda”.

Daca ai un par bogat, ingrijeste-l ca pe o bijuterie si lasa-l sa vorbeasca despre tine.

Cred ca doar de noi tine sa invatam sa vedem frumusetea pe care o avem si sa o aratam si altora!

Un strop de parfum, o piesa vestimentara potrivita, un zambet autentic si o privire sincera vor cuceri intotdeauna!

Frumusetea, asadar, nu are o definitie clara si cu atat mai putin prestabilita de revistele de moda sau de ecranizarile de la Hollywood.

Retine ca esti frumoasa! Esti frumoasa pentru tine! Si ar trebui sa iti dai seama de asta fara sa mai pui vreun ”dar” inainte, fara sa mai cauti pe raftul cu defecte.

Esti frumoasa dimineata, nemachiata si nearanjata, cu parul ciufulit.

Nu ai nevoie de produse scumpe ca sa fii frumoasa. Esti frumoasa cand zambesti, cand iubesti si cand esti tu insati. Asa cum vrei tu sa fii, nu cum vor altii!

Esti frumoasa cand iti musti buza de jos sau cand iti aranjezi ochelarii. Cand iti invarti fara sa vrei suvitele de par pe deget sau cand nu mai tii minte unde ai lasat ceva.

Esti frumoasa pentru cine esti, pentru ce inspiri, pentru cum esti, nu doar pentru ca arati intr-un anume fel, ci pentru tot ceea ce reprezinti. Sa nu uiti asta!

Foto: Instagram – Ola Kędrzynska