Un barbat isi poate da seama daca o femeie este infidela doar privind-o, spun studiile

1
De Mia Nicolescu
6 apr. 2022

Infidelitatea raneste in egala masura, fie ca insala barbatul sau femeia. Nu putem generaliza, ambele sexe pot fi infidele la un moment dat.

Cum isi poate da seama ca esti infidela? Daca pana de curand, femeile pareau inzestrate cu un al saptelea simt care le ajuta sa isi dea seama cand sunt inselate sau daca vor fi inselate, un studiu recent demonstreaza ca barbatii chiar pot face asta.

Cine ar fi crezut ca asa ceva este posibil? In primul rand, pentru ca pana nu demult, ideea ca o femeie insala nu era sub nicio forma acceptata si, in al doilea rand, pentru ca se considera ca barbatii nu stiau sa ascunda semnele.

Ei bine, potrivit unui studiu publicat de PLOS ONE, se presupune ca barbatii isi pot da seama daca o femeie este predispusa la inselat doar uitandu-se la ea. Cum? Comparand fotografiile a doua femei necunoscute, acestia sunt capabili sa spuna daca acestea au fost sau nu fidele doar privind-le in poze.

Ce este infidelitatea emotionala si cum iti afecteaza relatia de cuplu?

Cum isi poate da seama ca ii esti infidela

La studiul condus de Dr. Samantha Leivers au participat peste 100 de barbati de la Universitatea din Australia de Vest. Participantilor li s-au dat 17 cartonase, fiecare cu cate doua fotografii reprezentand femei diferite – una dintre femei isi inselase partenerul de cel putin doua ori in trecut, iar cealalta femeie a fost intotdeauna fidela.

Barbatii au fost rugati sa spuna care dintre cele doua femei de pe cartonas se aseamana mai mult cu o femeie fidela. Aceasta sarcina a fost efectuata de doua ori cu grupuri diferite de barbati.

In urma experimentului, cercetatorii au descoperit ca doar privind chipurile femeilor, judecatile barbatilor cu privire la fidelitatea acestora au avut o precizie de aproximativ 60%.

“Nu ne asteptam sa fie o precizie de 100%, cand practic au la dispozitie cateva secunde in care ei privesc un chip de femeie”, a spus Dr. Leivers.

Este evolutia cauza acestei noi abilitati? Potrivit Dr. Leivers, concluziile studiului ofera dovezi potrivit carora barbatii s-au dezvoltat pentru a preveni infidelitatea prin distingerea femeilor care au mai multe sanse sa fie infidele intr-o relatie.

Ce am invatat eu la terapie? Daca chiar simti atractie pentru un alt barbat, indiferent care este motivul pentru care se intampla asta, si nu esti sigura ca este cazul sa iesi din relatia in care te afli, corect este sa ii ceri partenerului o pauza.

Dar nu o pauza ca sa iti poti face de cap cu altcineva. Ci o pauza prin care sa iti dai seama de ce ai ajuns sa simti atractie pentru un alt barbat si ce sentimente mai ai in prezent pentru partenerul tau.

Foto: depositphotos.com