Motivul trist pentru care inselatul a devenit din ce in ce mai frecvent, conform cercetatorilor

1
De Alice Papuc
27 aug. 2023

Iata cateva lucruri la care sa fii atenta!

Este un fapt bine-cunoscut si sustinut de zeci de ani de cercetare: barbatii insala mai des decat o fac femeile. Cu toate acestea, cercetatorii au facut o noua descoperire: exista o varsta la care decalajul nu este atat de mare. “Decalajul de inselaciune” este mai putin drastic in randul generatiei millennials, spre deosebire de generatia mai in varsta. Dar acest lucru nu se intampla pentru ca barbatii din generatia millennials sunt mai fideli. Ci se intampla pentru ca, potrivit informatiilor culese de Sondajul General Social (GSS), femeile mileniale sunt singurele care reusesc sa-i depaseasca cu adevarat pe barbati. Acestea fiind spuse, inselatul a devenit din ce in ce mai frecvent.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale infidelitatii?

Dr. Robert Weiss, sexolog clinician si psihoterapeut este de parere ca totul se reduce la nesiguranta: oamenii cauta o validare externa pentru a sustine un ego care se deterioreaza. Pentru ca poate fi vorba ca te simti neapreciat, nevazut, ignorat sau neinteles in relatia actuala de cuplu. Iar tu iti doresti sa te simti bine, apreciat si cu adevarat special.

In continuare, dr Weiss este de parere ca ar mai putea fi vorba despre monotonie, plictiseala sau dorinta de a pune capat unei relatii. Cu toate acestea, in loc sa spuna ca sunt nefericiti si ca vor sa puna capat relatiei actuale, oamenii prefera sa fie infideli, sa fie prinsi de partener si sa il lase pe acesta sa faca “treaba murdara”.

6 indicii ca tu si partenerul tau aveti nevoie de terapie de cuplu

Cateva semnale de alarma

Exista cateva semnale de alarma care iti pot indica faptul ca relatia ta nu este pe calea cea buna. De exemplu, intervalele de timp in care partenerul dispare si nu este deloc disponibil. Aici se adauga si anumite cheltuieli inexplicabile, scuzele care nu par sa aiba niciun sens si utilizarea in mod secret a telefonului.

Mai mult decat atat, fii atenta la modul in care partenerul tau se poarta. A adoptat o atitudine ostila fata de tine? Este mereu defensiv si nu puteti purta o conversatie? Intimitatea emotionala a disparut cu totul din relatia voastra? Toate aceste lucruri iti pot da de gandit.

Poate o relatie sa supravietuiasca acestui eveniment?

Potrivit celor spuse de dr Weiss, relatiile isi pot reveni dupa inselat si pot deveni chiar mai bune ca niciodata. Dar acest lucru presupune multa munca din partea ambelor parti. Este nevoie de timp, implicare, incredere si stabilirea unor limite sanatoase, convenite de comun acord.

Foto: depositphotos.com