Cum se simt cu adevarat barbatii dupa ce au fost infideli

1
De Alice Papuc
21 aug. 2023

Infidelitatea intr-o relatie poate declansa o serie de reactii si emotii complexe pentru fiecare persoana implicata.

Desi este un subiect rar dezbatut in public, exista barbati care regreta infidelitatea. Mai mult decat atat, nivelul de vinovatie difera de la barbat la barbat, fie ca partenera a aflat despre aventura, fie ca nu. Pe de alta parte, exista barbati care doar se ingrijoreaza de ideea de a fi descoperiti. Exista si barbati care marturisesc infidelitatea. Acestea fiind spuse, barbatii care au trecut prin acest moment pot experimenta o gama variata de sentimente, fiecare cu propria sa nuanta si profunzime.

Descopera, in continuare, care sunt cele mai comune moduri in care reactioneaza barbatii dupa ce au fost infideli!

Unii dintre ei se simt “murdari”

Exista barbati care regreta infidelitatea si care se simt “murdari” si vinovati. Unii dintre ei aleg sa discute cu partenera si sa incerce sa repare relatia prin diverse mijloace, ca de exemplu terapia de cuplu sau consilierea psihologica. Dar exista si barbati care nu vor recunoaste niciodata, din nou, din motive personale, cum ar fi teama de consecinte. Adesea, aceasta vinovatie poate declansa o serie de intrebari interioare si auto-reflectii cu privire la propriile actiuni si consecinte.

Altii se simt contrariati

Infidelitatea poate declansa un conflict interior intens in randul barbatilor. Acestia se pot simti divizati intre sentimentele pentru partenera actuala si atractia care i-a condus spre infidelitate. Aceasta contradictie interna poate duce la confuzie, autoanaliza profunda si intrebari despre directia in care isi doresc sa mearga in viitor.

Exista si barbati care nu regreta

In timp ce multe reactii dupa infidelitate sunt dominate de remuscari, exista si barbati care nu resimt neaparat remuscari. Pentru unii, infidelitatea poate aduce cu sine o perspectiva noua asupra vietii si a relatiilor. Acestia pot vedea experienta ca pe o oportunitate de invatare si autodescoperire.

Cautarea vindecarii si transformarea

Dupa o infidelitate, barbatii pot incepe un proces de cautare a vindecarii si transformare. Aceasta poate include explorarea motivelor din spatele actiunilor lor, comunicarea deschisa cu partenera lor si angajarea in consiliere sau terapie pentru a reconstrui increderea si a gasi o cale spre reconciliere.

Britney Spears si Sam Asghari divorteaza, la un an si doua luni dupa nunta. Cantareata este acuzata de infidelitate

Cresterea stimei de sine

Un alt mod in care unii barbati pot reactiona dupa infidelitate este prin cresterea increderii in sine. Dupa experienta dificila, pot simti nevoia de a-si reconstrui stima de sine si de a se concentra pe dezvoltarea personala. Aceasta perioada de introspectie poate duce la o redescoperire a valorilor personale si la o angajare activa in autocunoastere.

Foto: depositphotos.com