Concluzia surprinzatoare a unui studiu: Ce ii atrage de fapt pe barbati

1
De Maria Constantin
17 iun. 2020

Cercetatorii au descoperit ca femeile supraestimeaza atractia barbatilor pentru silueta subtire, iar barbatii supraestimeaza atractia femeilor pentru musculatura.

Cu totii avem propriile perceptii despre cum trebuie sa fie un potential partener pentru a ne atrage. Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews din Marea Britanie arata ca, de fapt, perceptia despre ce li se pare atragator femeilor si barbatilor este gresita. Cercetatorii au descoperit ca femeile supraestimeaza atractia barbatilor pentru silueta subtire, iar barbatii supraestimeaza atractia femeilor pentru musculatura proeminenta.

Ce inseamna sa fii atragator?

Cercetatorii au lucrat cu un grup de 169 de barbati si femei, cu totii heterosexuali, cu varste intre 17 si 26 de ani. Toti participantii au fost rugati sa descrie ce tip de corp au. Apoi, prin intermediul unei aplicatii, au avut posibilitatea de a modifica imagini ale unor persoane de sex opus, astfel incat sa rezulte corpul ideal care ar fi pe placul lor.

Barbatii au schitat, asadar, corpul unei femei pe care il considera atragator, iar femeile au facut acelasi lucru cu corpul unui barbat. Fiecare a facut acest exercitiu de doua ori, o data avand in minte o relatie pe termen scurt, a doua oara tinand cont de o relatie pe termen lung.

Rezultatele indica o perceptie gresita asupra atractivitatii fizice, scrie Mind Body Green. Desi pare greu de crezut, atat barbatii, cat si femeile, au pareri gresite despre ceea ce crede sexul opus despre corpul lor. Mai exact, barbatii credeau ca femeile isi doresc parteneri musculosi, iar femeile credeau ca barbatii cauta partenere cu silueta subtire.

„Femeile tind sa supraestimeze silueta subtire pe care ar prefera-o barbatii, iar acestia tind sa supraestimeze musculatura pe care cred ca ar prefera-o. Aceste prejudecati sunt mai exagerate in cazul relatiilor pe termen scurt”, arata autorii studiului.

Efectele perceptiilor gresite

Asteptarile gresite par sa provina din modul prea critic in care ne privim singuri atunci cand ne gandim la ceea ce l-ar atrage pe un posibil partener la noi. Iar aceste prejudecati pot avea efecte daunatoare, avertizeaza cercetatorii.

Cum il cuceresti pe barbatul visurilor tale folosind Legea Atractiei

Studiile anterioare au aratat ca perceptia gresita a femeilor despre atractia barbatilor pentru silueta subtire are legatura cu tulburarile alimentare. E valabil si in cazul barbatilor, care tind sa se antreneze in exces la sala ca sa-si lucreze muschii.

Cu cat sunt mai adanc inradacinate in mentalul colectiv aceste conceptii eronate, cu atat sunt mai nocive. Autorii studiului cred ca prin corectarea acestor prejudecati se poate ajunge la prevenirea si tratarea tulburarilor alimentare si a nemultumirii privind propriul corp in randurile femeilor si barbatilor.

Vestea buna pentru cei care nu se pot impaca cu imaginea propriului corp este ca nimeni nu cauta de fapt perfectiunea – iar acest studiu o demonstreaza.

Foto: