Ce sa faci daca nu mai esti atrasa sexual de partenerul tau

1
De Cristiana Astefanoaiei
19 apr. 2023

Relatia voastra functioneaza, insa in dormitor lucrurile nu se mai intampla ca pe vremuri? Iata ce poti face!

Este normal sa experimentezi fluctuatii in atractia sexuala fata de partenerul tau pe parcursul relatiei. Totusi, atunci cand simti ca nu mai esti atrasa sexual de partenerul tau, poate fi o problema mai mare care necesita atentie si actiune din partea ta. In acest articol, vom discuta cateva lucruri pe care le poti face pentru a aborda aceasta situatie delicata si pentru a gasi o solutie care sa functioneze pentru tine si pentru relatia ta.

Cum sa faci un „detox” al relatiei de cuplu pentru o conexiune mai puternica si o viata fericita impreuna

Comunica cu partenerul tau

Comunicarea este esentiala in orice relatie si este, de asemenea, foarte importanta atunci cand se abordeaza problemele de natura sexuala. Daca nu mai esti atrasa sexual de partenerul tau, discuta deschis si sincer cu el despre cum te simti. Fii clara si directa, dar fii si empatica si atenta la sentimentele sale.

Poate fi o discutie dificila, dar este important sa o ai pentru a putea lucra impreuna la gasirea unei solutii.

Identifica cauzele problemei

Este important sa identifici cauzele problemei si sa incerci sa le intelegi. Acestea pot fi de natura emotionala, fizica sau relationala. De exemplu, poate te simti stresata si obosita din cauza muncii sau a altor probleme personale, ceea ce afecteaza nivelul tau de atractie fata de partenerul tau.

Sau poate exista o problema fizica, cum ar fi o afectiune hormonala sau o problema medicala care sa scada dorinta ta sexuala. Sau poate exista probleme legate de relatia ta, cum ar fi comunicarea ineficienta sau lipsa de intimitate emotionala.

Este posibila o relatie fara sex? Unde gresesc oamenii, conform unui terapeut

Gaseste solutii

Odata ce ai identificat cauzele problemei, gaseste solutii care sa functioneze pentru tine si pentru relatia ta. Daca problema este de natura emotionala, poate fi util sa iti gestionezi stresul si sa gasesti timp pentru a te relaxa si a te concentra asupra relatiei tale. Daca problema este de natura fizica, poate fi necesar sa discuti cu medicul tau pentru a identifica si trata cauza.

Daca problema este legata de relatia ta, luati in considerare terapia de cuplu, care va va ajuta sa comunicati mai eficient si sa creati o conexiune emotionala mai puternica.

Fii deschisa

Este important sa pastrezi o deschidere mentala si sa fii flexibila in gasirea solutiilor. Nu exista o solutie universala, iar ceea ce functioneaza pentru un cuplu poate sa nu functioneze pentru altul.

Poate va fi nevoie sa incercati mai multe abordari pana cand gasiti una care sa functioneze pentru amandoi. Fii dispusa sa incerci lucruri noi si sa explorezi noi modalitati de a va conecta sexual.

Care sunt semnele ca un barbat are stima de sine foarte scazuta

Ia in considerare si despartirea

Este un adevar dureros, dar cineva trebuie sa-l spuna. O relatie fara sex s-ar putea sa nu aiba sanse de a rezista. Evident, tu esti singura care stie ce se intampla in relatia si in sufletul tau. Dar gandeste-te bine cat de important e pentru tine sa te simti atrasa sexual de partenerul tau. De ce nu te mai atrage el? S-au schimbat si alte lucruri?

Pune in balanta fericirea ta cu dorinta de a avea o relatie: ramai cu el doar pentru ca sunteti impreuna de ceva ani sau chiar iti doresti sa fie partenerul tau?

Foto: depositphotos.com