10 filme despre conspiratii care te vor tine in suspans

1
De Mara Ionescu
17 apr. 2020

Daca tot stai in casa in perioada asta, ne-am gandit sa-ti mai recomandam cateva filme palpitante, care iti vor pune „rotitele” in miscare.

Astazi iti prezentam 10 filme despre conspiratii care te vor scoate din minti.

The Conversation (regia Francis Ford Coppola, 1974)

Un specialist in ascultari telefonice primeste misiunea sa-i urmareasca pe un barbat si o femeie, la cererea reprezentantilor unei mari companii. Traind intr-o rutina solitara, fara prieteni, el devine obsedat de benzile cu conversatii. O capodopera sub toate aspectele, semnata de Francis Ford Copolla. In rolul principal, intr-o interpretare de exceptie, il veti reintalni pe Gene Hackman.

The Firm (regia Sydney Pollack, 1993)

Un tanar avocat (Tom Cruise) primeste oportunitatea de a lucra pentru o mare companie. Insa, la scurta vreme dupa ce isi incepe activitatea, el isi da seama ca lucrurile nu sunt tocmai in regula in cadrul companiei. Tom Cruise face unul dintre rolurile remarcabile ale carierei sale.

10 filme despre pandemii pe care sa le vezi in timpul carantinei COVID-19

Night Moves (regia Arthur Penn, 1975)

Un detectiv particular este angajat de o femeie a carei fiica a disparut. Filmul devine interesant atunci cand omul incepe sa infrunte toate partile negre ale vietii sale: sotia il paraseste, trecutul nebulos ii face din nou probleme, iar viata ii devine din ce in ce mai goala. Din nou Gene Hackman, intr-un rol de forta.

JFK (regia Oliver Stone, 1991)

Filmul urmareste investigatia asasinarii presedintelui Kennedy, explorand toate ascunzisurile unuia dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.

The Pelican Brief (regia Alan J. Pakula, 1993)

O studenta la drept ajunge sa descopere o mare conspiratie. Aflata in pericol, trebuie sa incerce sa predea probele politiei si sa ramana in viata. Un film foarte dinamic, cu Julia Roberts si Denzel Washington in rolurile principale. 

5 filme despre singuratate care te ajuta sa suporti mai usor carantina COVID-19

All the President’s Men (regia Alan J. Pakula, 1976)

Filmul urmareste investigatiile facute de jurnalistii de la un ziar american, despre scandalurile din lumea politica. Robert Redford si Dustin Hoffmann au o interpretare excelenta.

Dark City (regia Alex Proyas, 1998)

Un om suferind de amnezie se trezeste persecutat de autoritatile unui oras ciudat. Pe masura ce incearca sa gaseasca raspunsuri si sa evadeze, omul va descoperi lucruri inimaginabile despre originea acelui loc si despre scopul sau real.

The Fugitive (regia Andrew Davis, 1993)

Acuzat pe nedrept de uciderea sotiei sale, un om fuge de autoritati in timp ce trebuie sa gaseasca probe in sprijinul nevinovatiei sale. The Fugitive este unul dintre cele mai bune filme de actiune facute vreodata.

The Ghost Writer (regia Roman Polanski, 2010)

Un biograf primeste misiunea sa scrie biografia unui fost prim ministru britanic. In timpul redactarii biografiei ajunge sa fie implicat intr-un joc de minciuni si ajunge sa descopere lucruri care ar fi trebuit sa ramana ascunse.

10 filme pe care trebuie sa le vezi in aceasta primavara

Presumed Innocent (regia Alan J. Pakula, 1990)

Dupa asasinarea unui coleg, un avocat incepe sa investigheze cazul si ajunge sa descopere ca probele il incrimineaza chiar pe el. Filmul este un clasic al genului de suspans, aducand laolalta toate elementele traditionale ale genului.

Foto: PR.