5 filme si carti despre nutritie care te vor face sa iti doresti o schimbare

1
De Irina Constantin
23 sept. 2019

Un medic iti recomanda sa renunti total la produsele de origine animala, in timp ce altul insista asupra importantei carnii in alimentatie. Care este adevarul?

In jurul tau circula tot felul de informatii contradictorii. De-a lungul timpului, au fost produse zeci de filme si carti despre nutritie. Carnea nu este buna. Ba da, este chiar esentiala! Branzeturile favorizeaza inflamatia in corp. Ba nu, trebuie neaparat sa bei lapte! Dezbaterile pot continua la nesfarsit, fara a ajunge la o concluzie clara.

Secretele lui Jennifer Lopez pentru o viata sanatoasa

In ciuda tuturor contradictiilor, un lucru este clar: alimentatia se numara printre cei mai importanti factori care iti influenteaza sanatatea. De aceea, este esential sa acorzi mai multa atentie acestui subiect si sa te informezi in permanenta.

Iata 5 filme si carti despre nutritie pe care trebuie neaparat sa le pui pe lista:

1. What the Health

Acest documentar adreseaza legatura dintre dieta si cele mai grave boli la nivel global: cancerul, diabetul si afectiunile cardiovasculare. Filmul analizeaza si conexiunea directa dintre industriile producatoare de carne si lactate si asociatiile pentru prevenirea imbolnavirii populatiei. Descoperirile sunt socante si de-a dreptul revoltatoare!

Filmul include opiniile si recomandarile multor specialisti si medici recunoscuti pentru interesul fata de alimentatie. „What the Health” promoveaza o dieta vegana, bogata in alimente cat mai naturale si neprocesate, aducand argumente valoroase si usor de inteles.

2. Forks Over Knives (Furculite in loc de cutite)

Acesta este un alt film despre beneficiile unei diete pe baza de plante. „Forks Over Knives” ii are ca protagonisti pe doctorii si cercetatorii Caldwell Esselstyn si T. Colin Campbell. Acestia aduc argumente esentiale pentru care alimentatia saraca in grasimi, fara proteine animale, poate preveni si chiar trata unele dintre cele mai temute boli ale secolului.

Top 5 documentare bune si antrenante la care nu vei regreta ca te-ai uitat

De asemenea, documentarul prezinta, pe scurt, cateva dintre rezultatele unuia dintre cele mai importante studii efectuate in domeniul alimentatiei: Studiul China.

3. Cowspiracy: The Sustainability Secret (Conspiratia: Secretul Sustenabilitatii)

„Cowspiracy” este un film produs in 2014, care a starnit foarte multe reactii si controverse. Pelicula vorbeste despre impactul imens al industriei producatoare de carne si lactate asupra mediului inconjurator.

Documentarul adreseaza probleme precum defrisarea padurilor, incalzirea globala, consumul excesiv de apa si energie, toate fiind strans legate de fermele care cresc animale pentru industria alimentara.

P.S.: In productia filmului a fost implicat si Leonardo DiCaprio!

4. The China Study (Studiul China)

Ed. Adevar Divin, 45 lei, esteto.ro

Nu te lasa intimidata de numarul de pagini! „Studiul China” reprezinta una dintre cele mai cuprinzatoare si revelatoare cercetari in domeniul nutritiei.

4 celebritati care au fost vegane si de ce au renuntat la acest stil de viata

Doctorul american Collin Campbell a studiat, timp de zeci de ani, legatura dintre alimentatie si cancer, stabilind ca lactatele reprezinta unele dintre cele mai nocive preparate pe care omul le poate consuma. Toate concluziile studiului sunt sustinute cu date exacte, cifre si argumente.

5. How Not to Die (Cum sa nu mori)

Ed. Adevar Divin, 49 lei, esteto.ro

Titlul acestei carti este destul de expresiv. „Cum sa nu mori” este un bestseller international scris de Michael Greger si Gene Stone. Volumul trateaza unele dintre cele mai „celebre” boli – cancerul de prostata, diabetul, bolile de inima, cancerul mamar si tensiunea arteriala crescuta.

Aceasta carte este o lectura obligatorie, care te va invata cum sa folosesti alimentele in avantajul sanatatii tale pentru o viata lunga si lipsita de probleme.

Foto: Instagram/@federicola