Care a fost cel mai bun film de Oscar in anul in care te-ai nascut?

filme de oscar
1
De Cristina Tudor
30 iul. 2021

Academia Americana de film a decernat trofeul inca din 1929 incoace unei singure pelicule. Daca vrei sa stii care a fost cel mai bun film de Oscar in anul in care te-ai nascut tu, in anul in care s-au nascut parintii tai sau chiar bunicii tai, caci vorbim de peste 90 de ani de Premii Oscar, cauta in lista de mai jos.

Statueta Oscar pentru cel mai bun film al anului este cel mai ravnit trofeu la Hollywood. In cei 90 de ani de Premii Oscar au castigat titlul de cel mai bun film unele dintre cele mai bune lungmetraje, dar si unele care nu au fost chiar stralucite. Insa, indiferent de opinia noastra legata de cat de bune sau nu au fost anumite filme, Academia Americana de film a decernat trofeul inca din 1929 incoace unei singure pelicule. Daca vrei sa stii care a fost cel mai bun film de Oscar in anul in care te-ai nascut tu, in anul in care s-au nascut parintii tai sau chiar bunicii tai, caci vorbim de 90 de ani de Premii Oscar, cauta in lista de mai jos. Si, oricum ar fi ele, sunt filme de vazut.

1929 „Wings”

Doi tineri, unul bogat si unul din clasa sociala de mijloc, amandoi indragostiti de aceeasi femeie, ajung piloti de lupta in Primul Razboi Mondial.

Distributie: Charles „Buddy” Rogers, Richard Arlen si Gary Cooper.

1929 (din nou – prima decernare a premiilor Oscar a cuprins filmele din 1927/1928, iar a doua ceremonie a cuprins filmele din 1928/1928): „The Broadway Melody”

Doua surori din circuitul vaudeville incearca sa devina staruri pe Broadway insa problemele legate de inima complica totul.

Distrubitie: Bessie Love, Anita Page si Charles King.

1930 „All Quiet on the Western Front”

Un tanar soldat se confrunta cu dezamagirea profunda si groaza care distruge sufletul din timpul Primului Razboi Mondial.
Distributie: Lew Ayres, Louis Wolheim si John Wray

1931 „Cimarron”

Un ziarist se stabileste in orasul tuturor posibilitatilor, Oklahoma, impreuna cu sotia sa reticenta, la sfarsitul secolului al 19-lea.

Distributia: Richard Dix, Irene Dunne si Estelle Taylor

1932 „Grand Hotel”

Un grup de persoane extrem de diferite ca si caractere, cazate la un luxos hotel din Berlin, se confrunta cu tot felul de drame, care mai de care mai „dramatica” in functie de perspectiva fiecaruia.

Distributie: Greta Garbo, John Barrymore si Joan Crawford.

1933 „Cavalcade”

Viata la un club de echitatie din Marea Britanie vazuta prin ochii chiaburilor londonezi Jane si Robert Marryot in perioada 1899 si pana in 1933.

Distributie: Clive Brook si Una O’Connor

1934 „It Happened One Night”

O rasfatata mostenitoare a unei familii bogate fuge de acasa si este ajutata de un reporter care de fapt este in cautarea unui subiect de presa.

Distributie: Clark Gable, Claudette Colbert si Walter Connolly

Citeste continuarea pe Life.ro

Foto: PR