Ce am invatat din filmul „Marriage Story” – sfaturi care iti pot salva relatia

1
De Mara Ionescu
1 ian. 2020

Adam Driver si Scarlett Johansson au facut doua roluri exceptionale in filmul “Marriage Story”.

Durerea pe care o resimti atunci cand pierzi pe cineva iubit apare, mai devreme sau mai tarziu, in viata oricui. Pierderea poate sa imbrace forme dintre cele mai diverse. 

Marriage Story prezinta povestea a doi oameni care se indragostesc, au un copil si traiesc o viata aparent fericita. Asta pana cand resentimentele adunate in timp ies la suprafata. 

Cum sa ai o relatie care sa dureze: Sfaturile celui mai longeviv cuplu casatorit din lume

Nicole (Johansson) si Charlie (Driver) formeaza un cuplu care este condus mai mult de dorintele lui Charlie. Nicole se potriveste perfect in viata lui Charlie, ea fiind actrita, el fiind regizor. Insa femeia devine cu timpul pasiva in ceea ce priveste relatia lor, lasandu-l pe Charlie sa preia controlul asupra deciziilor care guverneaza viata cuplului. Charlie crede ca totul este perfect, insa Nicole nu este sincera si isi ascunde nefericirea.

O relatie include doua persoane diferite

Desi romanele si filmele de dragoste promoveaza ideea ca un cuplu inseamna o singura entitate, adevarul este altul. O relatie include doua persoane diferite (uneori chiar mai multe), dar ambii indivizi sunnt persoane cu dorinte, nevoi si visuri separate. Cel mai adesea, acestea nu sunt identice cu cele ale persoanei pe care o iubesti, iar asta nu e o problema.

Ceea ce este important este ca ambii indivizi sa se poata concentra asupra telurilor pe care le au in viata la nivel individual, cu sprijin din partea persoanei iubite.

Nu-l lasa pe cel de langa tine sa-ti infranga vointa, cauta pe cineva care sa-ti puna in valoare fortele

Atunci cand incerci sa combini totul si sa incorporezi dorintele tale in cele ale persoanei iubite, cu timpul vor aparea neimpliniri care te vor lasa nemultumita. Trebuie sa inveti ca poti sa iubesti pe cineva, chiar daca vietile voastre nu se aliniaza tot timpul asa cum iti doresti.

Zodiile si relatiile toxice. Cum isi atrag singure ghinionul in cuplu

Nicole si Charlie se iubesc in continuare, dar iubirea lor nu poate tine pasul cu transformarile personale prin care trec. Schimbarile pot fi dureroase si nu toate relatiile trec testul unei astfel de experiente. Nicole a trebuit sa invete cum sa se puna pe primul plan si sa fie mai directa in viata ei. Charlie a trebuit sa inteleaga ca a luat prea multe decizii fara sa se gandeasca si la Nicole. Ambii sunt responsabili in felul lor pentru destramarea casatoriei, dar niciunul dintre ei nu este cu adevarat vinovat.

Nimic nu le poate lua povestea de dragoste, insa acceptarea trecutului ii va ajuta sa inainteze. Copilul lor este liantul care ii tine impreuna pe termen lung si reprezinta iubirea care i-a legat la inceputul relatiei lor. Acea dragoste exista in continuare, dar s-a transformat.

Tine minte ca pasiunea si chimia sunt combinatia perfecta pentru orice relatie, dar ele nu sunt suficiente

Iubirea care rezista este mai complicata de atat, iar uneori anumite forte sunt in afara controlului nostru.

Foto: PR