Cele mai bune filme cu Joaquin Phoenix

1
De Cristina Tudor
27 oct. 2020

Joaquin Phoenix este unic si e greu sa alegi cele mai bune filme ale lui, pentru ca toate sunt memorabile.

Recunosc ca l-am descoperit tarziu, dar niciodata nu e prea tarziu, iar ce a urmat dupa Walk the Line reprezinta o filmografie bogata, oricand de asezat pe raftul cu „delicatesuri”.

Nu multi actori de varsta lui se pot lauda ca au lucrat cu nume precum Spike Jonze, Paul Thomas Anderson, Ridley Scott, M Night Shyamalan sau Lynne Ramsay. De asemenea, nu sunt alti actori care au participat la emisiunea lui David Letterman pentru a-si promova in secret documentarul satiric in care Phoenix se retrage din cariera de actor pentru a urma una de cantaret de hip-hop. Doar Joaquin Phoenix poate pretinde asta.

Joaquin Phoenix este un barbat frumos, talentat, ce se face usor placut in fata camerei. Indiferent daca joaca rolul unui imparat roman in sandale, rolul unui psihopat, sau al unui personaj devastat de problemele din dragoste, reuseste imediat sa-ti capteze atentia in fata ecranului. Iata mai jos cele mai bune sapte filme cu Joaquin Phoenix, alese de critici si de fani:

Her (2013)

Her este o meditatie puternica asupra singuratatii si a tehnologiei, ce vine din imaginatia regizorului Spike Jonze.

Actiunea este plasata intr-un viitor apropiat, cand Theodore Twombly, personajul lui Phoenix incearca sa se conecteze cu alte persoane, in urma unui divort extrem de dureros. Raspunsul la problemele lui vine sub forma unui program personalizat numit „Samantha” (vocea lui Scarlet Johansson). Filmul are un frumos design minimalist si o coloana sonora incredibila semnata de Karen O si Arcade Fire.

Inherent Vice (2014)

Filmul lui Paul Thomas Anderson este o adaptare hilara a romanului lui Thomas Punchon. Phoenix joaca rolul unui detectiv particular dependent de droguri, pe nume „Doc” Sportello, ce traieste in Los Angeles-ul anilor 1970. El accepta un nou caz, acela de a o cauta pe fosta lui iubita, Shasta (Katherine Waterson). Investigatia il conduce catre o varietate mare de personaje bizare si interactiuni ciudate. Cu ajutorul actorilor Reese Witherspoon, Josh Brolin, Joanna Newsom, Owen Wilson si Benicio del Toro, filmul este o capodopera de nume si zile mari.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.