Cele mai bune filme de urmarit singura

1
De Cristina Tudor
15 iun. 2021

Iesirile la cinematograf sunt astazi, mai degraba, un motiv de socializare.

Multiplexurile au devenit locul de intalnire al prietenilor care se bucura de popcorn si nachos in timp ce aleg blockbustere in saptamana lor de debut si asta din frica sa nu rateze discutiile despre ele (suntem o generatie care sufera de FOMO!). Iar cinematografele obscure de alta data au fost repede inlocuite de indragostitii de astazi tot cu salile 4DX de astazi.

Si totusi, uneori ai nevoie sa fii doar tu cu tine. Fara zgomot de fundal, fara rasete zgomotoase, fara chicoteli deranjante. Doar tu cu tine. Si un film. Insa care sunt cele mai bune filme de urmarit singura? Cum le alegem? Mergem la cinematograf sau ramanem acasa pe canapea cu un pahar de vin rosu, o paturica pe picioare si, poate, niste floricele?

Cele mai bune filme de urmarit singura acasa, pe canapea, cu inghetata si paturica pe picioare

1. The Notebook

Poate cea mai frumoasa poveste de dragoste ecranizata, The Notebook ne-a cucerit la inceputul anilor 2000. Si nu pentru ca ni l-a adus pe Ryan Gosling intr-o astfel de poveste siropoasa, ci pentru ca iubirea dintre Noah si Allie este superba. Pe langa inghetata s paturica cred ca o sa ai nevoie si de o cutie cu servetele … nu de alta dar finalul nu are cum sa nu te gaseasca cu lacrimi in ochi.

2. Titanic

Pe asta trebuie sa il vezi singura, nu de alta, dar cred ca nimeni nu mai vrea sa vada inca o data Titanic. Poate ca finalul anilor ’90 afost dominat de blockbustere precum Jurassic Park (1993), Independence Day (1996) sau Men in Black (1997), insa cel mai mare hit din aceea perioada a fost pelicula romantica a lui James Cameron. Aceasta versiune moderna a povestii dintre Romea si Julieta care a cucerit toate inimile adolescentilor de la aceea vreme. Iar melodia lui Céline Dion“My Heart Will Go On” a fost cel mai mare hit al perioadei respective. Asa ca, daca nu l-ai vazut deja de vreo zece ori, poti sa te mai uiti odata. RIP Jack Dawson.

Cele mai bune filme de urmarit singura pentru inspiratie

1. Into the Wild

Bazat pe romanul cu acelasi nume scris de Jon Krakauer, Into the Wild spune povestea adevarat a lui Christopher McCandless (Emile Hirsch), un absolvent de facultate care vrea sa experimenteze viata salbatica din Alaska anilor ’90. Este un film care te pune foarte mult pe ganduri. Ce este liberul arbitru si cat de mult ne regasim in povestea lui McCandless. Cine stie, poate uitandu-te la acest film vei fi inspirat sa renunti la viata materiala pe care o duci sa si pleci in salbaticie … daca nu in Alaska, poate in Asia sau Africa.

2. Pedal the World

Si tot despre libertate este vorba si in Pedal the World. Aici neamtul Felix Starck isi documenteaza aventura sa pe bicicleta. Pustiul a plecat un an de acasa pentru a cunoaste lumea si a se descoperi pe sine. A parcurs 18,000 de kilometri pe bicicleta si a vazut 22 de tari. Si toate pe doua roti. Filmul il gasiti pe Netflix, inspiratia si curajul le gasiti in voi.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.