Top 3 cele mai emotionante povesti despre mesaje gasite in sticle: „De pe Titanic, adio tuturor”

1
De Irina Constantin
20 nov. 2019

Desi au fost transformate intr-un simbol romantic, mesajele in sticla, transportate pe mare, aveau un rol foarte bine definit.

Mesajele gasite in sticle pot purta tot felul de povesti: scrisori de adio de pe vapoare care s-au scufundat, insemnari importante sau declaratii de dragoste.

3 povesti de viata inspirationale care te vor ajuta sa nu renunti la visurile tale

Cu toate acestea, printre toate acele mesaje gasite in sticle de-a lungul anilor s-au numarat si cateva povesti cu adevarat interesante, pe care le poti citi mai jos.

Top 3 cele mai interesante si emotionante mesaje gasite in sticle

1. O potrivire facuta de ocean

In 1956, un marinar suedez extrem de romantic a scris un mesaj de dragoste, l-a pus intr-o sticla si l-a aruncat in larg. Cuvintele sale au fost: „Pentru cineva frumos, aflat foarte departe”. Ake spera sa isi gaseasca, astfel, aleasa inimii sale.

Cele mai frumoase citate despre viata si iubire ale lui Elizabeth Gilbert

Sticla a fost gasita de o femeie siciliana pe nume Paolina. Aceasta i-a raspuns barbatului: „Nu sunt frumoasa, dar faptul ca aceasta sticluta a calatorit pana la mine inseamna ca trebuie neaparat sa iti trimit un semn”.

Marinarul Ake si Paolina au inceput sa vorbeasca prin corespondenta si, intr-un sfarsit, el s-a mutat in Sicilia si a cerut-o in casatorie pe aleasa lui. Suna ca o poveste fantastica, insa e reala!

2. Mesaj neasteptat de la tata, primit la 86 de ani

Thomas Hughes a fost un soldat britanic ce a luptat in Primul Razboi Mondial. In 1914, el a compus o scrisoare pentru sotia lui. A sigilat-o intr-o sticla de bere cu ghimbir si a aruncat-o in Canalul Manecii.

Doua zile mai tarziu, barbatul a murit luptand in Franta. In 1999, un pescar a gasit sticla in Tamisa si a incercat sa o returneze sotiei sale, insa aceasta murise si ea in 1979.

Citate despre intelepciune si liniste, perfecte dupa o zi incarcata

Cu toate acestea, mesajul a ajuns la fiica soldatului, in varsta de 86 de ani, care traia in Noua Zeelanda. Cand tatal ei a murit, ea avea doar un an.

3. Mesaj emotionant de pe Titanic

Jeremiah Burke si Nora Hegarty au fost doi verisori ce au pierit pe celebrul vas de croaziera. La acel moment, aveau 19, respectiv 18 ani, si mergeau in Boston pentru a se intalni cu surorile baiatului.

Inainte de plecare, Jeremiah a primit de la mama lui o sticla cu apa sfintita, care sa-l tina in siguranta. Cand vasul a inceput sa se scufunde, tanarul a apucat sa scrie un scurt mesaj, pe care l-a introdus in sticla si pe care l-a aruncat in mare.

„De pe Titanic, adio tuturor, Burke din Glenmire, Cork” este mesajul care a fost gasit la un an dupa tragedie. Sticla a fost gasita la cativa kilometri distanta de casa baiatului.

Foto: Getty Images.