15 citate despre cafea: Cafeaua miroase a Rai proaspat macinat

1
De Cristina Tudor
19 sept. 2018

Nu stiu la a cata cafea ai ajuns pana in momentul asta, cand citesti materialul nostru, dar pregateste-te sa savurezi inca o ceasca cu aceasta licoare magica, pentru ca citatele pe care ti le-am pregatit iti vor provoca o pofta de nedescris.

Ce este cafeaua?

Cafeaua este o bautura obtinuta din boabe de cafea, prajite si macinate. Planta de cafea apartine familiei Rubiaceae, genul Coffea, care cuprinde aproximativ 90 de specii. In trecut, cafeaua nu era considerata bautura, ci aliment. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea, amesteca praful cu grasime animala si obtineau astfel o pasta pe care razboinicii o consumau pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor. Mai mult, incepand cu anul 1000, tamaduitorul Avicenna folosea cafeaua drept medicament.

Citate despre cafea

1. „Era o cafenea placuta, calda si curata si prietenoasa, si mi-am atarnat pe cuier haina veche de ploaie sa se usuce, mi-am pus palaria ponosita pe etajera de deasupra bancii si am comandat un café au lait. Ospatarul a adus-o, iar eu am scos un carnetel din buzunarul hainei si un creion si am inceput sa scriu.” – Ernest Hemingway, „A Moveable Feast”

2. „El nu avea nevoie de nimic altceva decat de cafeaua de dimineata, de linistea lecturii si de planurile de viitor, facute cu bucurie, pentru a mai scapa de singuratatea de-a lungul zilei.” – Care Santos, „Incaperi ferecate”

3. „Ma gandesc cu nostalgie la diminetile de duminica, acele dimineti binecuvantate, caci erau consacrate odihnei, cand, in bucataria cufundata in tacere, el isi bea cafeaua in timp ce eu citeam.” – Muriel Barbery, „Eleganta ariciului”

4. „Sambata dimineata imi luam cafeaua din cele mai bune magazine. Adesea era proaspat prajita si boabele mai erau calde. Cafeaua era nectarul si ambrozia mea, aveam grija de ea cu dragoste. O preparam cu atentie, macinand boabele cu grija.” – Larie Colwin

5. „Cafeaua miroase a Rai proaspăt măcinat…” – Jesse Lane Adams

6. „Mă trezesc în unele dimineți și, în timp ce îmi beau cafeaua, privesc la grădina mea frumoasă și îmi spun: „Ține minte cât de bine se simte asta, pentru că s-ar putea să le pierzi.”.”- Jim Carrey

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com