Meron, prima cafea de specialitate din Romania care a ajuns la Paris Fashion Week

1
De Gavrila Alina
13 oct. 2023

Meron, brandul de cafea de specialitate, a fost prezent in cadrul Paris Fashion Week 2023, in backstage la fashion show-ul Vivienne Westwood.

Odata cu Paris Fashion Week, orasul a devenit punctul zero al modei din intreaga lume. Aici s-au trasat tendintele pentru sezonul urmator sub lumina reflectoarelor unde s-au regasit celebritati, presa si pasionati de moda din intreaga lume.

Meron a fost acolo

Iar brandul de cafea de specialitate Meron a fost martor la un eveniment de neuitat din spatele scenei. Meron a fost prezent in cadrul show-ului Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood SS24 introducand cafeaua de specialitate acestei industrii. Brandul din Romania a fost prezent in backstage, oferind cafea de specialitate modelelor care au defilat. Dar si personalului din culise, vedetelor prezente si a primit un feedback extrem de pozitiv.

O onoare pentru Meron

Participarea noastra la acest eveniment de anvergura este o onoare pentru Meron. Discutiile cu reprezentantii Vivienne Westwood au inceput inca din luna mai a acestui an, iar planul a fost pus la punct in cele mai mici detalii. Ne-am  bucurat sa fim alaturi de Andreas Kronthaler in omagierea si continuarea mostenirii lui Vivienne Westwood prin intermediul modei si al cafelei de specialitateCrina Ciocian, Meron.

Andreas Kronthaler a prezentat colectia de primavara/vara 2024

La noua luni de la moartea lui Vivienne Westwood, cunoscuta creatoare de moda londoneza si activista, sotul ei, Andreas Kronthaler, a prezentat colectia sa de primavara/vara 2024. Acesta a fost profund inspirat de garderoba personala a artistei.
Moartea lui Vivienne Westwood, in decembrie 2022, a lasat o urma profunda in lumea modei, insa Andreas Kronthaler a folosit pasiunea lor comuna pentru moda, aducand un omagiu acelei simbioze. Creand astfel o colectie bazata pe garderoba ei personala.

Devotamentul de a insufla o noua viata hainelor vechi

Acesta a fost reflectat in fiecare creatie a lui Kronthaler. Pe podium au urcat supermodele, muze si membri ai familiei din trecut. Inclusiv supermodelul Irina Shayk, si nepoata sa, Cora Corré, care a purtat tinuta finala de mireasa.

Meron a furnizat un stand de cafea complet echipat

Echipa Meron din Cluj a prezentat o gama speciala de cafele din Costa Rica, Etiopia si Columbia. Cafeaua servita in Paris a fost prajita de catre Meron in prajitoria proprie din Transilvania. In aceeasi nota cu valorile promovate de Vivienne Westwood. Fair trade, reducerea consumului excesiv si calitate superioara a produsului, Vivienne fiind o activista intreaga viata. Meron pune un accent deosebit pe plata corecta a fermierilor de cafea, transparenta legata de provenienta boabelor de cafea si calitatea produselor lor. Astfel aceasta colaborare si-a gasit mai multe puncte comune, dincolo de pasiunea pentru cafea.  

Fashion show in inima Parisului

Fashion show-ul Andreas Kronthaler For Vivienne Westwood SS24 a avut loc in Place Vendôme. Si a adus sub aceeasi cupola vedete internationale, familia si apropiatii regretatei Vivienne. Nu au lipsit nici cei mai importanti clienti ai brandului.

Paris Fashion Week (PFW) este o parte esentiala a „The Big 4”, cele patru saptamani majore ale modei la nivel mondial. Alaturi de London Fashion Week, Milan Fashion Week si New York Fashion Week, PFW fiind cel mai important si cel mai inaccesibil.

Povestea brandului Meron

Fondat de catre Bogdan Ciocian, totul a inceput in anul 2015, in inima orasului Cluj-Napoca. Azi Meron numara 22 de shopuri in Romania si unul deschis recent in Budapesta. Pentru cea mai buna calitate a cafelei, Meron lucreaza direct cu fermieri de cafea si distribuitori de prima mana. De asemenea, compania dispune de propria prajitorie de cafea

Conceptul porneste de la cuvantul „Meron”, care provine din limba greaca si inseamna „zile”. Cultura cafelei este un crez dupa care se ghideaza zilnic intreaga echipa.

 Credit foto: Andreea Emanuela, Meron