Daca face aceste 7 lucruri, nu merita sa-i acorzi a doua sansa

1
De Mara Ionescu
7 apr. 2020

Indiferent daca sunteti impreuna de curand sau de mult timp, unele lucruri ar trebui sa-ti dea de gandit. 

Intr-o relatie bazata pe incredere si respect exista anumite limite pe care ambii parteneri ar trebui sa le respecte. 

Daca face aceste lucruri, nu merita sa-i acorzi a doua sansa! Pentru multe femei, partenerul nu merita o a doua sansa daca se comporta asa:

1. Refuza sa-si asume raspunderea pentru greselile pe care le face

Daca incearca sa dea vina pe alte persoane pentru greselile sale, inseamna ca nu este suficient de matur ca sa-si asume raspunderea propriilor fapte. Nu-si da seama ca nu este perfect si ca nu ia intotdeauna cele mai bune decizii.

E iubire adevarata sau o relatie confortabila la care ti-e greu sa renunti?

2. Refuza sa-si ceara iertare pentru greselile pe care le face

Daca traieste cu convingerea ca nu a facut nimic gresit, atunci ce-l va impiedica sa repete aceeasi greseala si in viitor? Daca este convins ca are un comportament perfect normal, atunci va continua sa se poate asa cum o face deja. Nu vede niciun motiv ca sa se schimbe.

3. Evidentiaza greselile tale ca sa-ti distraga atentia de la ale lui

Atunci cand esti suparata din cauza unui lucru pe care l-a facut, nu ar trebui sa-ti reproseze toate lucrurile pe care le-ai facut gresit in trecut. Daca face lucrul acesta doar ca sa distraga atentia de la lucrul pe care l-a facut, ar trebui sa te gandesti daca merita cu adevarat a doua sansa. 

4. Incearca sa te faca sa te simti vinovata, ca sa nu-l parasesti

Nu esti obigata in niciun fel sa-l pastrezi in viata ta. Nu ar trebui sa te simti obligata sa-i acorzi o a doua sansa doar pentru ca ati fost impreuna multa vreme. Sau din cauza promisiunilor pe care vi le-ati facut in trecut. Daca ti-a tradat increderea, ai tot dreptul sa-i spui: “Adio”!

Nicio relatie nu merita durerea de a trai in minciuna

5. Considera ca reactionezi exagerat fata de orice lucru pe care il face

Ai dreptul la propriile tale pareri si emotii. Daca cealalta persoana nu ia in serios emotiile tale si te acuza ca dramatizezi asupra unui lucru lipsit de importanta, inseamna ca nu trebuie sa faca parte din lumea ta. Nu ai nevoie de cineva care nu-ti respecta sentimentele si care incearca sa-ti dicteze cand trebuie sa fii sau sa nu fi suparata din cauza lucrurilor pe care le face.

6. Te face sa te simti ingrozitor fata de tine

Inainte de a-i da acestei persoane inca o sansa, gandeste-te bine daca vrei sa mai faca parte din viata ta. Daca te face sa fii stresata, sa te simti mizerabil din cauza lui, atunci s-ar putea sa fie mai bine sa pui capat relatiei. Tine minte ca ai intotdeauna o alternativa. Poti alege sa te desparti de acea persoana. Nu va fi usor, dar va merita.

Cele 4 comportamente nocive care ucid o relatie

7. Repeta constant greselile pe care le face

Daca nu este pentru prima data cand va certati din cauza aceluiasi lucru gresit pe care l-a facut, atunci poate ca este mai bine sa va despartiti. Este evident ca nu va intelege niciodata ca iti face rau, deci ce te face sa crezi ca o va face acum? Daca si-a facut un obicei dintr-un lucru pe care il detesti, atunci probabil ca nu mai merita o a doua sansa. Atlfel, istoria se va putea repeta oricand.

Foto: Unsplash.com