David Popovici, inotatorul-fenomen care la 16 ani impresioneaza o lume intreaga

david popovici
1
De Cristina Tudor
3 aug. 2021

Cea mai noua senzatie a inotului mondial este un roman de numai 16 ani. David Popovici a facut furori la Olimpiada de la Tokyo, cu cele 2 finale ale sale, dupa ce tot anul acesta a reusit sa faca valuri la Campionatele Europene, cu 2 recorduri mondiale la juniori.

Pustiul impresioneaza insa si prin atitudinea pe care o afiseaza, antrenorul sau spunand de altfel ca aceasta este cea care l-a ghidat de mic copil.

De la o recomandare a medicului la pasiunea vietii lui

Pustiul-minune a ajuns la bazin dupa ce a fost diagnosticat la numai 4 ani cu o scolioza si recomandarea de a face inot. S-a indragostit pe loc de apa si ii placea la nebunie sa fie el cel mai rapid. La 9 ani a ajuns in mainile actualului sau antrenor, Adrian Radulescu, iar un an mai tarziu batea primul sau record national. Nu avea inca cea mai buna tehnica, dar avea o ambitie de neclintit, iar asta l-a dus atunci pe primul loc.

La 14 ani, la Campionatele Nationale de Cadeti, putini au fost cei care au reusit sa ii tina piept copilului cu mentalitate de invingator. A luat medalii la toate cele 15 probe din concurs, de la 50 m pana la 1.500 m: 12 medalii de aur, 1 de argint si 2 de bronz. Fiecare concurs in care intra ii aducea o multime de medalii, iar la Festivalul Olimpic al Tineretului European obtinea cel mai bun timp inregistrat vreodata de un sportiv de 14 ani la 100 m liber.

Sigur, nu e niciun dubiu ca David Popovici este extrem de talentat, dar talentul nu avea cum sa-l aduca aici fara o pregatire intensa si multa seriozitate. Ca sa poata ajunge si la scoala, merge la antrenamente la ore la care altii abia daca se intorc de pe o parte pe cealalta in pat.

La 5.30 este deja in bazin, iar daca are si pregatire fizica pe uscat, chiar si mai devreme.

Face cate 9 antrenamente pe saptamana, de cate 2 ore fiecare, atat dimineata, cat si dupa-amiaza.

Lucreaza cu un nutritionist pentru ca alimentatia sa-i sustina munca, dar si cu un analist video care-i monitorizeaza antrenamentele, astfel incat David sa stie mereu unde mai trebuie sa imbunatateasca si care sunt punctele lui forte. Mama lui a urmat cursuri de ofiter antidoping ca sa poata intelege exact toate procedurile prin care trece David ca inotator profesionist, iar tatal verifica la sange toate suplimentele si medicamentele care ajung la fiul sau. Nimic nu e lasat la voia intamplarii in drumul spre victorie.

Citeste continuarea pe Life.ro

Foto: Instagram – @chlorinedaddy