De la XXS la M: Un fost model Victoria’s Secret dezvaluie cum a invatat sa-si iubeasca corpul

1
De Maria Dima
8 oct. 2019

Emily DiDonato, fost model Victoria’s Secret in varsta de 28 de ani, a dezvaluit recent, pe canalul ei de Youtube, drumul lung al acceptarii de sine, al iubirii corpului intr-o versiune sanatoasa si normala a sa, departe de standardele de pe podium.

A trecut de la marimea XXS la M. Sau, mai bine spus, de la toxic la sanatos.

“Oamenii ma recunosc din Billboards sau cataloage si reclame, si s-ar putea gandi ca am un corp perfect, ca ma iubesc pe mine si am o viata fara cusur, dar nu este deloc asa. M-am chinuit sa ajung la iubire si acceptare de sine si, cateodata, realitatea dintre sedintele foto dezvaluie o persoana care nu e sigura pe ea, sau nu simte ca are cea mai buna zi in care poate sa dea totul”, spune ea in video-ul postat.

8 seriale care te invata sa te iubesti asa cum esti

Are o cariera de 10 ani si a recurs la masuri extreme pentru asta

A fost descoperita intr-un mall, cand inca era eleva de liceu. S-a mutat imediat dupa absolvire in New York si s-a aruncat in tumultul vietii de model, cu shooting-uri, castinguri si prezentari care se tineau lant.

I s-a spus ca este “prea grasa”, “prea atletica”, sau ca „formele ei sunt prea generoase”

Cel mai rau era modul in care isi vorbea ei insasi, dupa ce a ajuns sa creada aceste vorbe. Acum, insa, recunoaste ca nu ar putea sa vorbeasca asa cu nicio alta persoana si nici macar nu mai poate sa scoata pe gura asemenea cuvinte.

A facut tot ce trebuia ca sa se incadreze in normele cerute si a slabit de la 64 de kg la 53 in numai cateva saptamani, urmand o dieta drastica si un program infernal de activitati sportive. Pierderea in greutate a fost atat de dramatica, incat prietenii ei au inceput sa-si faca griji.

Cand si-a indeplinit visul de a fi pe coperta Sports Illustrated, editia costumelor de baie, era panicata pentru ca i se parea ca inca formele ei erau prea accentuate.

Ne comparam cu niste iluzii

“Suntem bombardati cu un anumit ideal de frumusete al corpului perfect, prezentat in reclame si, mai nou, pe Instagram. E foarte important sa tinem minte ca multe dintre imaginile acelea trec prin ore de Photoshop si Facetune. Asadar, chiar daca nu sunt reale, tot tinem mortis sa ne comparam cu ele. Comparatia asta este dracul gol”, spune ea.

Cele mai dificile dovezi ale iubirii de sine pe care ti le datorezi zilnic

“Mi-as fi dorit sa am mai multa compasiune pentru mine”

Ea, ca si multi altii, credea ca daca esti model, e scris in fisa postului ca trebuie sa ai marimi imposibile, sa fii la limita infometarii mereu si sa nu cumva sa arati a om.

Recunoaste ca drumul ei spre acceptare de sine si imbratisarea fiecarei linii a corpului sau este inca in desfasurare, si ca este un intreg proces. Inca are zile in care nu se simte foarte increzatoare sau vacante in care nu-i place cum arata in costum de baie.

Self love: Cele mai bune carti despre iubirea de sine pe care trebuie sa le citesti in 2019

“Nu vad linia de final a acestei curse. Cred ca e o conversatie care mereu va evolua”. Si bine zice, nu? E normal sa vrem sa aratam bine, sa ne intoarcem la varianta aceea a noastra care ne place cel mai mult sau sa muncim pentru a ajunge acolo, insa trebuie sa facem asta fara sa ne pedepsim. E cazul sa ne preocupam de sanatate, de un stil de viata mai bun, de o rutina care ne ajuta, de grija si bunatate aratate noua insine, la fel cum le-o acordam celor din jur.

Foto: Getty Images.