5 lectii importante despre sex pe care le-am invatat din filme

1
De Mara Ionescu
22 dec. 2019

In ciuda tuturor criticilor, filmele realizate la Hollywood au si o componenta educationala importanta. Mai ales in privinta educatiei sexuale. 

Unele filme prezinta sexul si relatiile dintr-o perspectiva incorecta, dar altele reusesc sa ne invete ceva util.

Ce am invatat despre sex din filme? La aceasta intrebare au incercat sa raspunda cei de la TheEvery Girl:

Consimtamantul este important

Toata lumea stie asta la varsta maturitatii, dar cand esti adolescent nu intelegi acest concept foarte bine. Mai ales daca una sau ambele parti se afla sub influenta alcoolului. Desi filmul Superbad are unele nu mai e de actualitate in unele privinte, consimtamantul este tratat intr-o maniera pe care adultii o pot intelege. Nu face sex cu o persoana aflata sub influenta alcoolului pentru ca aceasta nu-si poate da consimtamantul. La asta se reduce totul.

Cum iti afecteaza corpul lipsa de sex: 10 schimbari neasteptate

Cu rabdare trecem muntii

In vreme ce filmele pentru adulti infatiseaza sexul ca pe ceva rapid, dur si plin de pasiune, in realitate lucrurile nu stau deloc asa. Iar unele filmele au aratat ca o abordare calma poate fi la fel de reconfortanta. Filme ca Friends with Benenfits au aratat ca sexul poate fi rapid sau lent, in functie de cum simti si de ce iti doresti.

Poti face sex de la prima intalnire. Sau nu.

How to Lose A Guy in 10 Days ofera multe lectii despre dating in general. Insa ideea ca sexul se poate intampla oricand ambele parti sunt pregatite a fost inovatoare. Poti face sex de la prima intalnire, iar asta nu inseamna ca este ceva in neregula cu relatia. Pe de alta parte, poti sa astepti atat cat este nevoie daca momentan nu te simti pregatita. Aceste reguli sunt orientative, iar creatorii de filme de la Hollywood au stiut sa speculeze aceste lucru.

Nu trebuie sa faci sex ca sa ai parte de o relatie implinita

Exista foarte multe comedii romantice in care nici macar nu se vorbeste despre sex. O relatie implinita nu trebuie neaparat sa includa sexul. Iar interesul tau fata de partener nu trebuie sa fie conditionat de competentele in materie de sex. Nimeni nu pune la indoiala legatura puternica dintre Jenna si Matt in filmul 13 Going on 30 , dar relatia lor nu presupune si o componenta sexuala (ea este o fata de 13 ani in corpul unei femei de 30 de ani). Fa ceea ce simti ca este potrivit pentru tine, nu ceea ce crezi ca se asteapta de la tine intr-o relatie. Sexul trebuie facut atunci cand simti.

5 sfaturi care te ajuta sa-ti imbunatatesti viata sexuala

Foloseste intotdeauna metode de contraceptie

Probabil ca nu vei uita niciodata scenele de sex din Mean Girls. Dar ele nu inseamna neaparat un esec. Desi poate parea o satira a felului in care se face in mod real educatie sexuala, ideea de a folosi prezervative si mijloace de contraceptie (chiar daca faci sex cu o persoana de acelasi sex) este foarte importanta.

Esti pregatita intotdeauna pentru o partida de sex in cada. Nu te obosi sa minti, cu siguranta ai revazut de multe ori scena din To All the Boys I’ve Loved Before. Totusi, nu trebuie sa uiti de protectie.

Foto: PR.