Poliamoria – secretul unei casnicii fericite pentru Nico Tortorella si sotia sa

1
De Maria Dima
3 iul. 2019

Nico Tortorella, actorul care frange inima pe banda rulanta in serialul “Younger”, traieste de mai bine de 12 ani o poveste de iubire inedita cu cea care anul trecut a devenit sotia sa, Bethany C. Meyers. Ea a recunoscut deschis ca este gay. El se identifica ca fiind fluid din punct de vedere sexual, iar casnicia lor este una poliamoroasa, cum altfel?

Ei se refera la relatia lor ca fiind una queer, poligama, insa recunosc ca nu sunt mare fani de etichete sociale. Ca atare, pentru a nu se conforma sau a-si limita identitatea lor sexuala la o singura categorie, atunci cand se refera unul la altul folosesc pronume la plural. In loc de ea/el spun EI.

Intr-un asemenea mix modern de pansexualitate, bisexualitate, nedelimitare binara in care nimic nu e numai feminin sau numai masculin, ma intreb ce loc mai are dragostea? Dragostea aia care te innebuneste, care nu suporta gandul ca altcineva are parte de atentia iubitului tau.

Actorul raspunde la intrebarile legate de cum functioneaza relatia lor deschisa spunand ca asta nu inseamna ca cei doi au o gramada de aventuri si se culca cu oricine au chef. De cele mai multe ori, au relatii “monogame” cu alti oameni, ce coexista pe langa relatia lor principala. Stiu, si eu m-am oprit la cuvantul monogam, care pentru sufletul meu are alta conotatie.

Ce-as fi vrut sa stiu despre relatii la 20 de ani

Cum ajungi la o astfel de relatie poliamoroasa?

Cei doi s-au cunoscut in facultate. El a fost cel care a provocat-o sa gandeasca in alte moduri decat in cele atat de conservatoare in care crescuse. Au avut o conexiune instanta si au inceput sa iasa impreuna, fara a numi asta o relatie de “iubit/iubita”.

Era clar ca sentimentele care-i uneau erau mai puternice decat alte dinamici ale legaturii lor. Au locuit impreuna, dar si separat, chiar si in state diferite.

A fost evident inca de la inceput ca nu puteau sa ofere tot ce avea nevoie celalalt in relatie si, decat sa minta, sa ascunda sau sa rupa conexiunea dintre ei, au decis sa fie onesti cand venea vorba de alte persoane de care deveneau atrasi. Asadar, au introdus oameni noi in viata lor.

Exista gelozie intr-o relatie deschisa?

Da. Amandoi recunosc asta si spun ca e in natura umana sa vrei sa fii cea mai importanta persoana pentru cel de langa tine.

Asadar, au reguli care-i ajuta sa gestioneze diferite situatii ciudatele in care, data fiind natura relatiei lor, se gasesc adesea. Sinceritatea este de baza. “Am aflat pe pielea mea ca atunci cand oamenii afla adevarul dupa ce se intampla ceva, sunt extrem de raniti”, spune Bethany intr-un interviu.

De fiecare data cand se duc la petreceri, intalniri sau cand vor sa aduca pe cineva acasa, intreaba asta in prealabil. Ce se intampla mai departe, nu stim :).

“Exista mai multe beneficii decat neplaceri pentru noi” spun cei doi insuratei

Asa cum e gandita legatura celor doi, aceasta open-relationship pe care au dezvoltat-o natural de-a lungul anilor, este de fapt o oaza de liniste pentru ei. Nu exista minciuni, inselatorii sau sentimente ascunse.

Nu sunt limitati de sentimentul de apartenenta.

Isi traiesc viata asa cum nu simteau ca pot sa o faca intr-o relatie monogama, clasica. Au ramas autentici si fideli naturii lor si au adaptat relatiile din jur ca se pastreze.

Cele 5 stadii ale unei relatii de iubire

O uniune a sufletelor, despre asta e vorba

Actorul si sotia lui admit ca nu concep o alta persoana cu care sa-si imparta viata, un alt suflet caruia sa-si incredineze inima sau un alt parinte pentru copiii ce o sa vina.

Nu numai ca imping normele conventionale pentru adevarul lor, dar si recunosc ca motivul pentru care au ramas impreuna atatia ani tine de atatea transformari prin care au trecut impreuna si la care s-au adaptat. “Nu poti rupe ceva ce se indoaie”.

Ce reguli de aur trebuie sa respecti pentru a avea o relatie fericita

Impreuna au trecut prin dependente de tot felul de substante, depresii si anxietati, probleme de sanatate si chiar de familie atunci cand nu au mai fost chemati acasa de sarbatori din cauza orientarii sexuale asumate si celebrate de ei in media.

Ei formeaza o familie. Diferita de ce stim noi, diferita de cele cu care am crescut sau de cele pe care le dorim. Ce nu este deloc strain este sentimentul care-i leaga de atata timp: iubirea. Forma in care manifestam sentimentul e o alegere personala. Dar si ei, ca si noi au au ales sa fie parte unul din viata altuia. Ieri, azi si maine.

Nico si Bethany inca incearca sa-si dea seama de cum functioneaza treaba asta cu iubirea si fac eforturi mereu. Pana la urma, nu asta facem cu totii?

Foto: Getty Images