5 roluri tulburatoare ale Angelinei Jolie

1
De Teodora Tirca
4 iun. 2019

Astazi Angelina Jolie implineste 44 de ani, iar noi o sarbatorim propunandu-ne sa revedem acele filme cu ea care ne dau fiori pe sira spinarii.

De-a lungul carierei sale, Angelina a fost in acelasi timp apreciata si criticata. Unii spun ca nu poate sa joace, ca e doar o femeie frumoasa careia i-a fost usor sa se strecoare in industrie, altii au fost de-a dreptul impresionati de cele mai multe dintre rolurile ei de pe marele ecran.

Recunosc ca nu am avut intotdeauna incredere in calitatile ei de actrita si poate m-a dezamagit de multe ori, dar au fost si momente cand mi-a intrecut asteptarile si chiar mi-a tulburat somnul. Rolul ei din Girl, Interrupted a avut acest efect asupra mea: mi-am dat seama ca Angelina e mai mult decat o singura femeie, ca poate sa scoata la suprafata cele mai intunecate sau, dimpotriva, cele mai sensibile laturi ale sale.

Ce isi invata Angelina Jolie copiii despre feminism si feminitate

Iti propun sa nu treci cu vederea aceste 5 roluri tulburatoare ale Angelinei din care vei invata, poate, multe lucruri despre tine.

1. Gia (1998)

Cred ca nimeni n-ar fi putut sa joace mai bine decat Angelina acest rol. „Prea frumoasa ca sa moara, prea rebela ca sa traiasca” – acesta a fost motto-ul filmului dedicat Giei Carangi, una dintre primele supermodele. Gia se muta la New York pentru a deveni un model recunoscut si, cu toate ca frumusetea ei o ajuta sa avanseze rapid in cariera, singuratatea o impinge catre un refugiu distructiv: drogurile.

2. Girl, Interrupted (1999)

In Girl, Interrupted, unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata, Angelina joaca rolul Lisei Rowe, diagnosticata ca sociopat. Cu toate ca pare cea mai instabila dintre toate, pana la urma se dovedeste a fi rationala si chiar sensibila. Este dura numai in aparenta, insa pe masura ce filmul avanseaza, iti dai seama ca in sufletul ei se da o lupta coplesitoare. Lisa va deveni personajul tau preferat.

Ce i-a spus Jennifer Aniston Angelinei Jolie prima si singura data cand au vorbit

3. Original Sin (2001)

Thrillerul erotic in care joaca alaturi de Antonio Banderas ne-a aratat cat de senzuala, de rebela si scandaloasa poate fi Angelina. Filmul are multe scene socante care au ramas in industria cinematografiei sau au fost chiar reproduse de cele mai indraznete cupluri. Julia, personajul pe care il joaca Angelina, are multe fete si cunoaste tradarea, insa in final ea va alege iubirea autentica.

4. Salt (2010)

Am fost surprinsa sa aflu ca acest film fusese scris pentru un protagonist de sex masculin. Rolul principal i-a fost atribuit lui Tom Cruise, insa acesta a renuntat la film, asa ca producatorii si-au asumat o schimbare de scenariu si au ales o femeie in loc: pe Angelina. Alegerea lor s-a dovedit a fi inspirata, avand in vedere ca Angelina a jucat atat de bine rolul unui spion pe fuga, incat filmul a avut incasari de peste 300 milioane de dolari in toata lumea. Salt este poate printre primele filme moderne care arata ca o femeie se poate descurca pe cont propriu in orice situatie.

5. By the Sea (2015)

Este un film regizat de Angelina in care joaca alaturi de sotul ei (la vremea aceea) Brad Pitt. Nu a fost bine primit, si recunosc ca nici mie nu mi-a placut. Insa rolul Angelinei mi-a ramas in minte multa vreme – mi-am dat seama cate lucruri putem ascunde de noi in numele iubirii, cat de mult se poate taragana o relatie toxica, dar si cum unii oameni iti pot schimba cursul vietii pentru totdeauna.

Top 8 filme cu cele mai fierbinti scene

Foto: Getty Images.