3 seriale cool care te vor transforma intr-o femeie puternica

1
De Iulia Claudia Dumitru
8 iul. 2019

Unele s-au terminat, dar altul va fi reinnoit de Netflix: descopera aici 3 seriale care inspira femeile de toate generatiile sa fie puternice si sa se pretuiasca.

Doamnelor si domnisoarelor, 2019 este, fara doar si poate, anul nostru. Poate primul an al femeilor, asumat cu totul, in care emanciparea se face de-a binelea. Cu siguranta miscarea #MeToo si curajul celebritatilor ce au vorbit despre abuzurile barbatilor au contribuit la acest moment.

Si totusi, acest moment se construieste de cativa ani. Chiar si in moda, unde designerii au prezentat adesea femei razboinice, insa drapate in matase, purtand tocuri sau bijuterii pretioase. Chiar si in filme si seriale, unde vocile femeilor, de toate culorile, dimensiunile si toate varstele sunt auzite.

3 seriale care inspira femeile de orice varsta!

In lumea filmelor si a serialelor multe scenariste s-au remarcat cu plot-uri curajoase! Si nu fac exceptie nici urmatoarele seriale care inspira femeile, de toate varstele. Toate sunt pe Netflix, desi doua dintre se incheie, nu fara un Bang la final!

Girl Boss: pentru tinerele ce tocmai au intrat in viata de adult

Din pacate Girlboss a fost anulat de Netflix dupa primul sezon. Si totusi, Nasty Gal are cateva lectii pretioase din care putem invata. De ce il consider unul dintre cele mai bune seriale pentru femei, desi a fost anulat din motive de audienta prea mica?

Personajul feminin principal, Girlboss sau Nasty Gal (alter ego-ul ei online) se straduieste sa fie autentica in viata sa. Usor nu ii este, asa cum bine stim ca se intampla in viata reala. Se straduieste sa gaseasca un job care sa ii placa, caruia sa ii aduca valoare. Si chiar reuseste, creandu-si propriul business online, pentru care e dispusa sa nici nu doarma noptile!

In plus, pe langa business-ul ei in moda (asa e ca suna interesant?) Girlboss incearca din rasputeri sa fie si adult responsabil, pastrandu-si un loc de munca cu asigurare medicala (vezi tu de ce!).

Si poate nu ultimul motiv pentru care Girlboss este unul dintre cele mai motivante seriale care inspira femeile (in special pe cele tinere, dar nu numai!) este faptul ca incearca sa inteleaga iubirea. Personajul feminin pricipal pare a avea atasament evitant, ceea ce inseamna ca fuge de implicare si intimitate in relatii. Si totusi, se straduieste sa fie acolo pentru iubitul ei. Se straduieste sa repare relatia cu tatal sau. Si, mai ales, se straduieste sa isi pastreze cea mai buna prietena si sa isi faca alti amici. Iar asta nu e deloc usor!

Crazy Ex-Girlfriend: pentru femeile 30+

Daca vorbim despre seriale pentru femei puternice, iti recomand Crazy Ex Girlfriend. Si aceasta productie se termina acum, dupa patru sezoane. As zice ca este pacat, insa, nisat atat de mult, riscul sa fi devenit repetitiv si plictisitor era mare.

De ce spun ca este nisat? Si de ce spun ca il consider cel mai bun din topul de 3 seriale care inspira femeile? Pentru ca vorbeste despre problemele de sanatate mentala. Despre relatiile defectuoase cu parintii nostri, din care invatam cum sa ne comportam in viata si mai ales in cuplu. Pentru ca personajul principal, Rebecca, desi macinat de probleme emotionale dureroase, reuseste sa aiba o cariera de care e mandra, sa isi faca prieteni intr-un oras nou, sa depaseasca traumele ne-iubirii si neacceptarii parintesti, explorand relatii de cuplu, cum altfel?

In plus, Crazy Ex-Girlfriend este plin de tipi care arata bine si multe dintre replici sunt cantate si dansate, ca intr-un show pe Broadway. Descopera si tu povestea Rebeccai, ce renunta la un job nesatisfacator in New York si fuge in West Covina, urmandu-si (si urmarindu-si) fostul iubit dintr-o tabara de vara! De aici, iti vei descoperi, poate, propria poveste de explorare a problemelor de sanatate mentala, a relatiilor, a cuplurilor si a sexualitatii.

Grace and Frankie: pentru femeile aflate la a treia tinerete

Grace and Frankie este al treilea show pe care ti-l recomand pe Netflix. Il consider unul dintre cele mai bune seriale ce sustin emanciparea femeilor. Si asta pentru ca femeile ce se emancipeaza, in cariera, in viata amoroasa si in cea sexuala, se afla in jurul varstei de 70 si mai bine! Asa este ca ti-am atras atentia?

Serialul ajunge acum la al saselea sezon si pe buna dreptate! Grace si Frankie isi spun povestile si povestea atat de bine! Iar Jane Fonda si Lily Tomlin (plus restul distributiei, absolut fabuloasa!) sunt delicioase!

Un mic spoiler, care sa te convinga sa vezi acest show, ultimul in lista mea de seriale care inspira femeile: Grace si Frankie se trezesc la peste 70 de ani ca sotii lor sunt gay si iubiti. Din frienemies, cele doua devin prietene inseparabile! Vor locui impreuna, vor invata sa isi gestioneze frustrarile si emotiile negative impreuna. Vor reinvata sa iubeasca si sa se implice in relatii de cuplu cu curaj, tot impreuna. Si vor pune bazele unui business cu vibratoare, tot impreuna. La 70+. Doamnelor, se poate! Oricand, se poate!

Foto: PR