Top 3 filme bazate pe stiri aparute in presa: Povestile care au inspirat regizorii

1
De Irina Constantin
26 apr. 2020

Filmele nu pornesc intotdeauna din imaginatia producatorilor. Unele dintre ele sunt inspirate din fapte reale, care chiar merita o ecranizare!

Chiar daca regizorii si producatorii au, de cele mai multe ori, o imaginatie de neegalat cand vine vorba de scenarii si povesti, filmele tale preferate nu sunt intotdeauna fictive.

In timp ce unele productii se axeaza pe fapte reale, altele au pornit tot de la evenimente reale, insa sursa de inspiratie a fost un articol sau o stire publicata in presa.

10 filme despre conspiratii care te vor tine in suspans

Aceste filme bazate pe stiri reale, aparute in presa, au reusit sa transpuna realitatea in ecranizari de succes. Daca le-ai vazut deja, acum le poti afla povestea din spate. In caz ca nu le-ai vizionata inca, fara indoiala iti vei dori sa faci acest lucru cu prima ocazie!

Top 3 filme bazate pe stiri aparute in presa: De unde a plecat totul?

1. Hustlers (Striptease pe Wall Street) – 2019

Unul dintre cele mai recente si cele mai apreciate filme a fost inspirat de fapte reale. Productia pentru care Jennifer Lopez a fost aclamata intens a plecat de la o stire cu adevarat neobisnuita, care a inspirat regizorii sa creeze un lung metraj.

Este vorba despre o grupare de stripperite din New York care a „jefuit” barbatii bogati de pe Wall Street. Motivul acestora a fost modul incorect in care ele sunt tratate de clientii care refuza sa isi plateasca nota de plata sau care au un comportament nepotrivit. Evenimentul a fost acoperit integral intr-o stire pe site-ul The Cut.

Filme a caror actiune se petrece in 2020. Ce au prezis ca se va intampla

Povestea de tip „Robin Hood” a femeilor s-a transformat intr-un film celebru, apreciat la nivel global. In pelicula apare si Cardi B, fosta stripperita in viata reala si actuala cantareata.

2. Into the Wild (In salbaticie) – 2007

Faimosul film despre viata in salbaticie a fost inspirat dintr-un caz real, povestit in presa in anul 1993. Wayne Westerberg primeste o carte postala cu un urs polar, in care Alex, protagonistul filmului produs ulterior, ii spune ca aventura sa ar putea deveni una mortala. Acest lucru s-a si intamplat, caci Alex, pe numele sau real Christopher McCandless, isi gaseste sfarsitul intr-un colt de nicaieri.

 

Totusi, povestea sa ajunge la milioane de oameni, intr-un film puternic, expresiv si plin de emotie. Este o poveste despre regasirea sinelui, despre reinventare si conectare cu eul si cu natura.

10 filme despre pandemii pe care sa le vezi in timpul carantinei COVID-19

3. Fear and Loathing in Las Vegas – 1998

Celebrul film are la baza o scriere pe care Hunter T. Thompson a realizat-o in 1971, in publicatia Rolling StonesAutorul care, ulterior, a scris o carte despre experientele lui, s-a inspirat din doua calatorii pe care le facuse in Las Vegas, impreuna cu activistul Oscar Zeta Acosta.

In filmul rezultat in urma experientelor autorului au jucat Johnny Deep, Christina Ricci, Benicio del Toro, Tobey Maguire si nu numai. Fear and Loathing in Las Vegas nu este un film mainstream, ci din contra. Totusi, acesta a adunat in jurul sau o multime de fani ai genului, care vorbesc si astazi despre productia regizata de Terry Gilliam.

Foto: PR.