Filme a caror actiune se petrece in 2020. Ce au prezis ca se va intampla

1
De Mara Ionescu
15 mart. 2020

Anul 2020 este un an important din mai multe motive: este inceputul unui deceniu nou, contine prima zi cu palindrom din acest secol (02.02.2020). 

Dar, mai important, este anul in care pamantul va fi cucerit de dragoni, extraterestri care mananca oameni si roboti asasini care calatoresc in viitor. 

16 cele mai bune filme din 2019 pe care nu trebuie sa le ratezi

Mission to Mars

La inceputul noului mileniu, studiourile de film au fost obsedate de planeta Marte. Disney a lansat filmul Mission to Mars pe 6 martie 2000, iar Warner Bros a lansat Red Planet 8 luni mai tarziu, pe 10 noiembrie 2000. Niciunul dintre filme nu a avut succesul scontat. Actiunea filmului Mission to Mars are loc in anul 2020, atunci cand se intampla primul zbor cu echipaj uman catre Marte. Suntem in anul 2020 si inca nu a ajuns niciun om pe Marte, desi NASA are ca prioritate acest lucru in urmatorul deceniu.

Edge of Tomorrow

Viitorul e greu de prezis, dar un lucru este sigur: Tom Cruise va fi acolo ca sa ne salveze. Lansat in anul 2014, Edge of Tomorrow isi fixeaza actiunea in anul 2020. Maiorul Cage (Tom Cruise) care inca nu luptase niciodata pana atunci, se vede aruncat intr-o confruntare cu o rasa straina care a invadat Pamantul. Suntem in 2020 si extraterestrii nu au invadat inca Pamantul, dar nici oamenii nu au invatat cum sa invie.

Plangi des la filme? Afla ce spune asta despre tine

Reign of Fire

Anul 2020 este anul in care pamantul este luat cu asalt de dragoni! Da, ai citit bine, acei dragoni care scuipa flacari si care parca vin din trilogia Lord of the Rings sau din Game of Thrones. Desi distributia anunta un film de exceptie, totusi nu a fost cazul, atat publicul cat si criticii de film au catalogat productia ca fiind slaba. 

A Quiet Place

Este un alt film cu actiunea in 2020, intr-un viitor intunecat in care planeta noastra este invadata de niste monstri cu aspect reptilian care ataca orice lucru care face zgomot. FIimul s-a bucurat de success dintr-un motiv foarte simplu: este cu adevarat infricosator. Dintre toate scenariile apocaliptice previzionate sa aiba loc in 2020, acesta este cel mai inspaimantator.

5 filme socante care iti arata ce inseamna sa te confrunti cu o boala mintala

Terminator: Dark Fate

Lansat la finalul anului 2019, filmul isi plaseaza actiunea in 2020, creatorii sai dorindu-si cu ardoare sa aiba loc intr-un viitor post-apocaliptic. Din fericire, scenaristii au ales sa continue povestea de unde ramasese la finalul filmului Terminator 2: un robot calatoreste inapoi din viitor ca sa ucida o femeie tanara nevinovata. Este un film Terminator in sensul clasic al cuvantului, deci daca esti familiarizata cu seria, stii ce se intampla si in acest film.

Foto: PR.