Trei planete retrograde incepand din aprilie. Cum te influenteaza tot anul

1
De Denisa Toma
14 apr. 2019

Ne-am obisnuit cu perioadele de retrogradare ale lui Mercur, dar si cu faptul ca putem da vina pe ele pentru tot ce nu merge cum trebuie.

Mercur tocmai si-a incheiat cea mai recenta perioada retrograda, dar astrele ne pregatesc si alte surprize.

In aceasta luna, nu mai putin de trei planete vor incepe miscarea retrograda. Este vorba despre Jupiter, Saturn si Pluto.

Ce efecte au planetele retrograde asupra vietii tale

Inainte de a intra in panica, trebuie sa stii ca aceste trei planete nu au o influenta la fel de puternica precum Mercur. Sunt considerate drept planete „indepartate” in astrologie, care guverneaza aspecte abstracte ale vietii noastre precum intelepciune, putere sau credinta. Desi sunt importante, aceste concepte probabil nu se afla in topul prioritatilor tale de zi cu zi.

Cele 3 zodii care vor straluci in luna aprilie

Pe de alta parte, planetele personale, asa cum sunt cunoscute Mercur, Venus sau Marte influenteaza aspecte care au impact direct asupra vietii zilnice precum capacitatea de comunicare sau modul in care ne manifestam sentimentele.

Prin urmare, in timp ce Mercur retrograd poate avea efecte imediate asupra vietii tale (de exemplu faptul ca iti uiti pasaportul acasa sau scapi telefonul in apa), perioada de retrogradare a unei planete exterioare va avea efecte ceva mai subtile. Dar asta nu inseamna ca sunt mai putin importante.

Descopera cum iti vor afecta viata cele trei planete care devin retrograde in aprilie 2019:

Jupiter retrograd in perioada 10 aprilie – 11 august 2019

Guvernatorul zodiei Sagetator, Jupiter este planeta norocului, a intelepciunii si a expansiunii. Este un fel de profesor intelept al sistemului solar. Atinge acele aspecte ale vietii care au legatura cu norocul si cunoasterea, dar si modul in care folosim aceste doua elemente.

Atunci cand Jupier este direct (adica nu are o miscare retrograda) ne incurajeaza sa ne urmam pasiunile academice cu energie si determinare. Dar cand este in faza sa anuala de retrogradare, ne cere sa facem pasi mai mici. Retrogradarea, in general, este asociata cu trecutul, cu lucrurile ramase nerezolvate sau neterminate.

Horoscopul lunii aprilie: Ne punem intrebari, cautam raspunsuri, rezolvam situatii din trecut si ne facem dreptate

Jupiter retrograd ne va obliga sa revenim asupra lectiilor pe care nu le-am invatat sau asupra oportunitatilor de care nu am profitat. Este o perioada buna in care sa reiei unele cursuri la care ai renuntat, sa-ti finalizezi studiile si sa aprofundezi anumite cunostinte superficiale.

Pluto retograd in perioada 24 aprilie – 3 octombrie 2019

Aceasta planeta care din punct de vedere astronomic a fost redusa la statutul de planeta pitica guverneaza concepte de o importanta majora in plan astrologic. Mai exact, Pluto reprezinta schimbarile de putere, aici fiind incluse transformarile majore care afecteaza structurile in jurul carora ne construim vietile.

Atunci cand este retrograd, adica o data pe an, Pluto aduce in prim-plan modul in care iti asumi sau iti cedezi puterea. De exemplu, ai putea realiza ca ai devenit un pion secund la locul de munca sau ca esti mult prea autoritar cu prietenii sau rudele. In orice caz, Pluto retrograd iti ofera oportunitatea perfecta de a observa si corecta aceste nedreptati.

Pluto se afla in prezent in zodia Capricorn, un semn cardinal care este asociat cu autoritatea, traditia, reputatia, regulile si telurile in cariera. Aceasta perioada de retrogradare va dezvalui adevaruri ascunse despre astfel de teme din viata ta.

Cum ne afecteaza faza retrograda a planetei Mercur relatiile de cuplu si cariera

Saturn retrograd in perioada 30 aprilie – 18 septembrie

Astrele au pastrat pentru finalul lunii aprilie inceputul uneia dintre cele mai dificile perioade de retrogradare. Saturn este planeta lectiilor de viata. Are o miscare lenta si dureaza aproape 30 de ani pentru ca Saturn sa revina intr-un semn zodiacal. In prezent se afla in Capricorn, zodia pe care o si guverneaza.

Saturn retrograd are rolul de a ne disciplina, de a ne invata importanta responsabilitatii, a muncii sustinute si a succesului pe termen lung. Este asemenea unei figuri autoritare de care ne temeam in copilarie. Lectiile sale nu sunt deloc placute, dar sunt necesare pentru a ne putea dezvolta si a deveni versiuni mai bune ale noastre.

Poate fi usor sa te simti pus la pamant de Saturn retrograd, care are obiceiul de a dezvalui cele mai mari nesigurante legate in special de ambitiile noastre si modul in care muncim pentru ele. Dar aceste etape apar de obicei exact cand este in interesul nostru sa ne confruntam fata in fata cu astfel de probleme.

Un prim pas pe care sa-l faci cat Saturn este retrograd este sa te intrebi „Care este scopul pentru care muncesc? Ce pot sacrifica in prezent ca sa beneficiez in viitor? Sunt suficient de disciplinat?”. Raspunsurile te vor ajuta sa vezi mai clar planul pe care sa-l urmezi pentru un viitor mai bun.

Foto: Shutterstock.com