Trucul pe care il foloseste Emma Stone pentru a-si pastra echilibrul mental in carantina

1
De Maria Constantin
6 mai 2020

Vedeta ii incurajeaza pe tinerii cu probleme mentale sa ceara ajutor in perioada carantinei.

Emma Stone se numara printre primele vedete care s-au implicat in evenimentele prilejuite de Luna Sanatatii Mintale. Actrita in varsta de 31 de ani a intrat in campania #WeThriveInside lansata de Child Mind Institute si ii incurajeaza pe tineri sa ceara ajutor de specialitate in perioada carantinei, scrie The Hollywood Reporter.

„Multi dintre noi se confrunta cu izolarea, anxietatea si incertitudinea in timpul crizei de COVID-19, printre care si 17 milioane de copii si tineri din America, adica unul din cinci, care au o problema de sanatate mentala. Va invit sa faceti parte din echipa noastra”, a explicat ea.

Initiativa #WeThriveInside are ca obiectiv conectarea tinerilor cu serviciile de telemedicina si resurse online pentru sanatatea mentala, relateaza InStyle. Ca parte a acestui proiect, Stone a inregistrat un clip care va fi difuzat pe toate platformele online ale organizatiei. Jonah Hill, Margot Robbie, Andrew Garfield, Octavia Spencer, Misty Copeland, Kevin Love, Jameela Jamil, Lena Dunham, Sarah Michelle Gellar, Lindsey Stirling si altii vor oferi, de asemenea, sfaturi si vor vorbi despre experientele lor.

Scrisul ajuta

Emma Stone a dezvaluit ca pentru a-si controla anxietatea si mintea hiperactiva, ea obisnuieste sa scrie imediat pe hartie tot ce-i trece prin cap pentru a-si elibera creierul. „Ceva ce imi place sa fac atunci cand ma confrunt cu anxietatea este golirea creierului. Ceea ce fac este sa scriu despre ce ma ingrijoreaza”, spune actrita in clipul inregistrat.

Emma Stone impartaseste detalii despre lupta ei cu anxietatea

„Scriu, scriu si tot scriu si nu ma gandesc la asta si nici nu citesc dupa aceea. Cred ca imi este de mare ajutor sa pun totul pe hartie”, explica ea.

„Sper ca sunteti in siguranta, ca ramaneti puternici si sanatosi si va transmit ca va iubesc mult”, isi incheie vedeta mesajul.

Sprijin contra anxietatii

Child Mind Institute a difuzat un comunicat prin care ii asigura pe toti cei care au probleme de sanatate mentala ca nu sunt singuri. Prin campania #WeThriveInside, parintii si familiile pot primi ajutorul de care au nevoie, nu doar pentru a face fata anxietatii starnita de pandemie, ci pentru a deveni mai puternici.

„In aceste vremuri nesigure si extrem de stresante, este esential pentru familii, in special pentru copii, sa stie ca nu sunt singuri”, a transmis Dr. Harold S. Koplewicz, presedintele Child Mind Institute.

„#WeThriveInside nu doar ca ofera sustinere si incurajare, dar ii indruma pe parinti spre resurse bazate pe dovezi vitale care pot ajuta milioane de familii sa se descurce mai bine cu provocari fara precedent. Cei mai multi dintre noi avem dificultati, dar ne putem ajuta unii pe ceilalti sa descoperim noi moduri de a persevera, de a ne dezvolta si de a creste dupa aceasta experienta”, a adaugat Koplewicz.

Foto: Getty Images.