Diana Micu, dovada ca femeile pot avea success in imobliare

1
De Gavrila Alina
10 apr. 2023

Diana Micu, expert imobiliar, a reusit in cei 7 ani de activitate, sa-si construiasca o cariera in imobiliare. Prin multa munca si dedicare, a pus baze unei cariere solide.

A pornit propia afacere atunci cand avea 20 de ani. Nu a fost usor, dar a fost motivata de sentimentul oferit de fiecare tranzactie finalizata.

Cum ai ajuns sa lucrezi in domeniul imobiliar?

„Am inceput sa lucrez in acest domeniu in anul 2016, la insistentele surorii mele. Ea lucra atunci intr-o agentie imobiliara. Am lucrat impreuna un an. La inceput, trebuia sa fie un job temporar. Insa, m-au impulsionat atat de tare rezultatele pe care le-am avut de la inceput, incat am stiut ca vreau sa continui pe acest drum”, spune Diana.

 Nu exista piedici, exista doar provocari

Daca o intrebi de momentele dificile, Diana Micu le priveste altfel. Prefera sa spuna ca a avut parte de multe provocari, nu de obstacole. Si cu atitudinea potrivita a reusit sa se impuna in acest domeniu.

“Am avut multe provocari. De la mediul concurential foarte agresiv, la situatii politice care ne-au afectat direct de fiecare data. Schimbari economice, schimbari legislative, colaboratori si multe alte situatii care apar foarte des si necesita atentie imediata”, povestete Diana.

 Cum e sa reusesti intr-un domeniu in care predomina barbatii?

“Poate ca la inceput barbatii m-au subestimat. Insa, vazand determinarea, efortul si profesionalismul de care am dat dovada, si mai ales rezultatele, am reusit sa ma impun in acest domeniu. Si, mai ales, sa castig respectul persoanelor cu care am interactionat. Desi in acest domeniu predomina barbatii, mediul este foarte potrivit pentru orice femeie ambitioasa. Este un domeniu plin de oportunitati. O femeie poate vinde la fel de bine ca un barbat!” este de parere Diana.

Castiguri de la 2000 pana la zeci de mii de euro pe luna pentru un agent imobliar

“Sky is the limit (Cerul este limita). Castigurile depind de nivelul de implicare si de tipul propietatilor pe care le promoveaza agentul. In funtie de experienta, castigurile pot sa porneasca de la 2000 de euro pe luna si sa ajunga la zeci de mii. Insa, pentru a avea success, un agent imobliar trebuie sa fie foarte bine pregatit. Sa fie la curent cu toate modificarile legislative si economice care apar. Dar sa si cunoasca detaliile imobilului pe care il promoveaza (atat tehnice cat si legale). Si nu in ultimul rand, sa fie corect, prompt, transparent si disponibil pentru clientul lui”, spune Diana Micu, expert imobiliar

Un alt avantaj pe care Diana considera ca il are e legat de studiile de design interior. Aceasta sustine ca o ajuta in consilierea dezvoltatorilor si a clientilor cu privire la selectia finisajelor interioare. Dar si la propuneri de compartimentare , de amenajari si in identificarea celor mai potrivite locuinte in functie de nevoia fiecaruia.

“In ultimii 2 ani am observat un apetit mai ridicat pentru investitori. S-a marit numarul celor care cumpara pentru a oferi apartamente spre inchiriere, iar cei care cauta o proprietate pentru a locui sunt mai atenti la calitatea materialelor folosite” spune Diana.

Sfatul Dianei pentru cei care vor sa inceapa o cariera in imobiliare?

“Important este sa faci acest lucru din pasiune. Este esential sa investesti in tine pentru ca doar asa rezultatele vor fi cele asteptate. Am lansat chiar si un curs de agent imobiliar din dorinta de a vedea oameni pregatiti care sa relationeze impecabil cu clientii”, povesteste Diana.