NIVEA sarbatoreste 25 de ani de inovatie Q10

1
De Gavrila Alina
1 aug. 2023

In 1998, NIVEA a lansat primele produse anti-rid ce contin Coenzima Q10. Prin aceasta inovatie, compania a dus la urmatorul nivel ingredientele active folosite in produsele cosmetice.


Coenzima Q10 este unul dintre cele mai importante ingrediente active anti-rid

Si se afla intr-un proces continuu de optimizare, pe baza rezultatelor cercetarilor stiintifice. Mai mult, expertiza in cercetarea pielii a fost intotdeauna un aspect reprezentativ pentru Beiersdorf si este in ADN-ul companiei. De-a lungul celor 140 de ani de cercetare si inovatie, au fost create noi produse si categorii de ingrijire a pielii. Iar cercetarea Q10 este cel mai bun exemplu care ne arata ca traditia si inovatia raman strans legate.

Beiersdorf, prima companie care a lansat produse de ingrijire a pielii pe baza de Coenzima Q10

Astazi, gama Q10 a devenit gama NIVEA nr. 1 pentru ingrijirea fetei in peste 60 de tari. Mai mult, un produs NIVEA cu Coenzima Q10 este vandut la fiecare doua secunde.

Serumul NIVEA Q10 TARGETED WRINKLE FILLER, cea mai recenta lansare din gama Q10

Acesta are la baza o formula extrem de eficienta ce combina Coenzima Q10 pura cu Peptide BIOXIFILL® – o combinatie ce ajuta la diminuarea ridurilor, chiar si din zonele cele mai delicate ale fetei.

Descoperiri care au revolutionat piata cosmetica

Coenzima Q10 a fost descoperita de omul de stiinta american Frederick L. Crane in 1957.  Colegul sau britanic, Peter Mitchell a efectuat cercetari suplimentare asupra coenzimei, descoperind functionalitatile energizante ale acesteia si a primit Premiul Nobel in 1978. Ulterior, la inceputul anilor 1990, studiul efectelor coenzimei Q10 asupra pielii a fost preluat de cercetatorii de la Beiersdorf, iar in 1998 coenzima Q10 a fost integrata pentru prima data ca ingredient in produsele de ingrijire a pielii NIVEA. Pana in prezent, aproximativ 50 de oameni de stiinta au fost implicati in cercetarile Q10 efectuate. Iar acest lucru a generat aproximativ 40 de contributii stiintifice.

Primul brevet Q10 a fost obtinut in 1994, iar de atunci inca 10 brevete sunt active

Consumatorii sunt foarte interesati de functionalitatea si originea ingredientelor ce stau la baza produselor cosmetice. In cazul ingrijirii anti-rid, desi apar noi ingrediente, putine devin cu adevarat clasice. Coenzima Q10 – alaturi de acidul hialuronic si vitamina C – reprezinta un mix clasic ce combina cu succes traditia si inovatia”, a spus Dr. Martin Stoebe, Country Manager Beiersdorf Romania, Bulgaria & Rep. Moldova

Studiile arata ca Q10 poate regenera celulele pielii

Coenzima Q10, pe care organismul o produce singur, este vitala si poate fi gasita in fiecare celula. Nutrientii si oxigenul sunt transformate in energie valoroasa cu ajutorul Coenzimei Q10. Prin urmare, Q10 este esential pentru metabolismul energetic si faciliteaza aproximativ 95% din energia totala a corpului nostru, inclusiv in celulele pielii.

Antioxidant natural ce combate radicalii liberi raspunzatori de imbatranirea prematura a pielii

Concentratia de Q10 scade odata cu varsta, dar si din cauza stresului si a razelor UV. Insa cercetarile stiintifice continua sa scoata la iveala noi informatii cu privire la efectul Q10 asupra regenerarii celulare. Folosind un model celular, oamenii de stiinta Beiersdorf si partenerii de la Universitatea din Ancona au demonstrat recent ca deficitul de Q10 poate fi completat si, ca rezultat, celulele pielii pot fi intinerite biologic. Toate aceste rezultate si demonstratii au fost publicate in 2021, intr-un studiu remarcabil care a adus cercetarea anti-rid cu un pas inainte.

Dialog stiintific cu experti internationali

Pentru a sustine progresul, departamentul de cercetare si dezvoltare Beiersdorf colaboreaza cu oameni de stiinta specializati in Q10 de la alte institute de cercetare. Printre care DESY (Deutsches Elektronen-Synchrotron), Universitatea din Hamburg sau Institutul Fraunhofer pentru Cercetarea Polimerilor Aplicati (IAP). Sub indrumarea Beiersdorf, echipa responsabila a folosit o tehnica de imagistica care a facut vizibila pentru prima data coenzima Q10 introdusa in celulele pielii. Mai mult, a reusit sa urmareasca atat absorbtia sa celulara, cat si traseul urmat de aceasta. Metoda bazata pe principiul analizei fluorescentei cu raze X si dovezile pe care aceasta le-a furnizat cu privire la traseul ingredientului activ Q10 spre locul in care se intentiona sa ajunga. Au atras atentia oamenilor de stiinta din alte discipline, de exemplu in terapia cancerului si in cercetarea eficacitatii Q10 asupra altor zone decat pielea.

In viitor se va pune tot mai mult accent pe decodificarea proceselor metabolice ale organismului ce furnizeaza informatii importante privind procesul de imbatranire a pielii

Acest lucru este dovada clara ca inca sunt multe de descoperit cu privire la aceasta Coenzima importanta si noi perspective asupra eficacitatii ei sunt explorate in mod constant. Activitatea intensiva de cercetare si dezvoltare Beiersdorf, alaturi de dezvoltarea continua a metodologiilor stiintifice, ofera, de asemenea, perspective din ce in ce mai profunde asupra pielii.