8 trucuri de gatit pe care le-am invatat din a doua carte de bucate a lui Chrissy Teigen

chrissy teigen
Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
25 sept. 2018

In prima sa carte de bucate, Chrissy Teigen a creat retete mai complexe, cu instructiuni mai complicate, dar in cea de-a doua, Cravings: Hungry For More, avand in vedere ca e mama de doi si are mult mai putin timp liber la dispozitie, retetele ei contin foarte multe trucuri, sfaturi, scurtaturi si sugestii pentru economisirea timpului.

In plus, explica in detaliu unde poti gasi anumite ingrediente sau ce poti folosi in loc daca nu le ai la indemana. Iar daca vreuna din retetele ei necesita ca ingredientele sa fie preparate intr-un anumit mod, Chrissy impartaseste cu fanii metodele pe care le foloseste ea pentru a-si usura munca si a se asigura ca preparatul va fi delicios.

Iata care sunt cele 8 trucuri care ne-au atras atentia si pe care planuim sa le folosim de acum inainte.

“Imi plac retetele cu cei ai prin frigider – pe care le improvizezi in functie de ce ai la indemana. De obicei fac granola astfel, ceea ce inseamna ca e mereu altfel.” (pag. 40)

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie si nu poti sa dai o fuga pana la supermarket pentru a cumpara ingrediente specifice, Chrissy iti recomanda sa improvizezi si sa adaptezi retetele in functie de ce ai in casa.

“Uneori mai simplu e mai frumos. Uneori o supa arata mai bine daca nu e decorata cu tot felul de topping-uri pretentioase. Uneori supa nu trebuie sa se straduiasca atat de mult sa iasa din tipare.” (pag. 45)

Aceasta este filosofia care a ajutat-o pe Chrissy sa creeze reteta pentru supa crema de rosii cu parmezan picant. Nu arata deloc fancy, dar e delicioasa. Pentru ca nici supele pe care ni le facea mama in copilarie nu erau demne de cei mai faimosi chefi, dar aveau cel mai bun gust din lume.

“Sosul de soia face totul mai bun.” (pag. 49)

Chrissy recomanda adaugarea unui ingredient neconventional – sosul de soia – in supa de ceapa, pentru ca ii adauga o aroma care-i posibila doar cu ajutorul borsului de oase de vita gatit timp de opt ore. Si nimeni nu are in fiecare zi timp pentru asta.

“Pregatirea pe gratar a tonului proaspat e mai usoara decat ai crede.” (pag. 62)

Desi ai crede ca ti-ar fi mai usor sa folosesti ton la conserva atunci cand pregatesti reteta lui Chrissy pentru salata Nicoise cu branza de capra si toast cu ulei de masline, instructiunile simple pe care starul le recomanda pentru pregatirea pe gratar a tonului proaspat te vor face sa te razgandesti.

“Ierburile uscate sunt cei mai buni prieteni ai tai.” (pag. 123)

Daca nu ai timp si rabdare sa toci ierburile proaspete, Chrissy te intelege si-ti spune trucul ei cand vine vorba de substituirea ierburilor proaspete cu cele uscate: “In majoritatea cazurilor o poti face – dar foloseste mai putine ierburi uscate decat ai fi pus proaspete – o treime e mai mult decat suficient.”

“Mazarea congelata e la fel de buna ca cea proaspata.” (pag. 127)

N-o sa o vezi pe Chrissy scotand bob cu bob de mazare din teci – e timp irosit, mai ales ca mazarea congelata este la fel de dulce si crocanta ca cea proaspata.

“Retetele usoare pot avea un gust la fel de bun ca cele pentru care te-ai chinuit ore intregi.” (pag. 202)

Chrissy impartaseste acest sfat in introducerea retetei de piept de pui frecat cu mirodenii si parmezan, servit cu spanac sotat cu usturoi. Reteta e simpla si clasica, dar ea spune ca e una dintre cele mai iubite, de multe ori in detrimentul celor mult mai complexe si cu mult mai multe ingrediente.

“Daca nu ai timp sa pregatesti ceva, bazeaza-te pe varianta de la supermarket. Nu te va judeca nimeni.” (pag. 36)

In cazul acesta, Chrissy se refera la dulceata de mure cu care serveste gogosile cu brie, dar regula se aplica multora dintre retetele tale. Daca ai 25 de minute sau mai mult pentru a face o dulceata de mure de la zero, bravo tie. Dar daca nu ai timp pentru asta, nu te invinovati.

Foto: Instagram – Chrissy Teigen