Ardei umpluti cu carne de pui si branza

ardei umpluti cu carne de pui
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
24 oct. 2018

Daca iti plac ardeii umpluti si vrei sa incerci o reteta diferita dar foarte buna, iti recomand ardei umpluti cu carne de pui si branza.

Este o varianta mai usoara fata de traditionala reteta cu carne de porc si vita si nu contine carbohidrati pentru ca in compozitia ei nu se regaseste orezul sau un inlocuitor al acestuia.

Carnea de pui este mai usor de digerat si este recomandata atunci cand urmezi o cura de slabire iar branza iti va furniza calciu si o serie de alti nutrieni esentiali.

Iar daca vrei sa mentii aportul de calorii scazut, atunci poti alege o branza mai putin grasa. La final, vei obtine un preparat delicios, iar cand vei trece prin fata oglinzii nu-ti vei privi talia cu vinovatie.

Ingrediente pentru ardei umpluti cu carne de pui si branza:

4 ardei grasi, rosii (pot sa fie si galbeni sau verzi, daca iti plac mai mult);

1 jumatate de kg de carne pui gatita (poate sa fie fiert sau la cuptor);

230 de grame de crema de branza, la temperatura camerei;

200 de grame de branza moale, data pe razatoare;

1 ardei iute jalapeno;

2 linguri de seminte de chimen, macinat;

1 jumatate de lingurita de sare;

50 de grame de sos salsa;

Coriandru proaspat, tocat, pentru ornare (optional).

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge tava in care vei gati cu putin ulei.

Taie ardei in jumatati si curata-i de seminte, apoi asaza-i in tava.

Intr-un castron mare amesteca carnea de pui maruntita, cu crema de branza, branza moale, ardeiul iute maruntit, semintele de chimen maruntite, sare si sosul salsa.

Umple fiecare jumatate de ardei cu amestecul obtinut si, daca iti place, garniseste cu frunzele de coriandru proaspat, tocate marunt.

Acopera tava cu folie de aluminiu si introdu-o la cuptor pentru 35-40 de minute.

Foto: Shutterstock.com