Iti plac bomboanele Raffaello? Prepara-le in casa, fara zahar si exces de calorii

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
19 oct. 2018

Bomboanele umplute cu nuca de cocos si invelite in ciocolata sunt un deliciu, in special atunci cand le faci fara zahar rafinat si produse lactate grase.

Este un desert care va uimi pe toata lumea. In aparenta atat de simplu, insa de la prima imbucatura se dovedeste a fi atat de sofisticat. Nuca de cocos se topeste in gura, urmata de aroma intensa a ciocolatei negre, care invaluie toate simturile.

Poti sa faci aceste bomboane cu nuca de cocos invelite in ciocolata intr-o versiune mai sanatoasa, care sa nu contina lactate grase sau zahar rafinat. Nu se prepara deloc greu si merita sa le incerci.

Ingrediente pentru bomboane cu nuca de cocos invelite in ciocolata neagra:

70 de grame cu fulgi de cocos organici

70 de grame de migdale maruntite

2 linguri cu ulei de cocos extravirgin topit

2 linguri cu sirop de orez brun sau de artar

Pentru ciocolata:

2 linguri cu ulei de cocos extravirgin topit

2 linguri cu sirop de orez brun sau de artar

12,5 grame de cacao pudra (de preferat raw, neprocesata)

Putina sare de mare

Mod de preparare

Fulgii de cocos se amesteca cu migdalele facute marunt, dupa care se adauga uleiul de cocos si siropul de orez brun. Se fac bomboanele rotindu-le intre palme si se pun la congelator timp de 8 minute pana cand faci sosul de ciocolata.

Topeste uleiul de cocos la bain marie, adaugand siropul de orez brun, sarea si cate putin din pudra de cacao.

Se scot bomboanele din congelator, se scufunda in ciocolata si se introduc apoi din nou la congelator pentru 20 de minute.

Foto: Shutterstock.com