Cea mai aromata supa crema de dovleac

1
De Alina Dragne
28 oct. 2018

Cum stii ca a venit toamna? Supele se transforma in supe creme si dovleacul isi recapata pozitia de ingredient vedeta in aproape toate felurile de mancare, de la mic dejun si pana la cina.

Dovleacul este ingredientul vedeta tot sezonul de toamna, exploatat in cele mai delicioase retete. Eu coc o cantitate mai mare in weekend si folosesc pulpa in tot felul de retete: de la terciul pentru mic dejun, pana la cheesecake sau smoothie-uri pentru dupa antrenamentele de la sala. 

Pe langa aroma si gustul puternic, dovleacul are si numeroase beneficii pentru sanatate: imbunateste vederea, are un continut scazut de calorii, ajuta le mentinerea sanatatii inimii noastre si previne aparitia ridurilor.

Supa crema de dovleac reprezinta o noutate pentru multi dintre noi, dar tinand cont de beneficiile sale si rapiditatea cu care se prepara, eu zic ca merita o sansa. Ce zici, o incerci?

Ingrediente pentru supa crema de dovleac:

2 linguri de ulei de masline

1 ceapa, tocata

2 catei de usturoi

1/2 lingurita de boabe de coriandru

1 lingurita de chimen macinat

1/2 lingurita de nucsoara

1 kg de dovleac

2 cartofi mici

1 litru de apa, sau supa de legume

Seminte de dovleac si cimbru, pentru decor

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata timp de 2 minute. Adauga usturoiul, boabele de coriandru, chimenul si nucsoara.

Dupa 1 minut, adauga dovleacul curatat de coaja si taiat cuburi, cartofii cuburi si apa. Lasa supa sa fiarba la foc mic, timp de 30 minute.

Pune supa intr-un blender si mixeaz-o. Asezoneaza cu sare si piper.

Foto: Marius Dragne