Chipsuri din dovleac: cea mai sanatoasa alegere cand poftesti la cartofi prajiti

1
De Daniela Mitran
30 dec. 2019

Iti este pofta deseori de preparate prajite in ulei? Sa recunoastem, cartofii prajiti sunt un „pacat” culinar pe care cu greu ni-l putem refuza. Mai ales in acele zile in care pofta este atat de mare, incat abia asteptam sa ne bucuram de o portie pe masura!

Insa cum ramane cu silueta? Si mai ales cu sanatatea? Aceste chipsuri din dovleac sunt cea mai sanatoasa alternativa la cartofii prajiti! Sunt usor de preparat, gustoase si crocante.

Aproape ca nu te vei putea satura sa gusti iar si iar din aceste minunatii preparate in ulei vegetal.

Cum prepari chipsuri din dovleac

Aceste chipsuri din dovleac pot fi servite simplu, deoarece sunt crocante si apetisante. Sunt cel mai bun snack pe care il poti incerca atunci cand vizionezi serialul preferat.

Poti sa le prepari cu ulei vegetal sau, daca iti doresti sa testezi diferite arome, poti sa le prepari cu alte tipuri de ulei.

Poti sa servesti aceste chipsuri si cu diferite tipuri de sosuri! 🙂

Iata, asadar, cum prepari aceasta delicioasa reteta:

Ingrediente:

  • 350 grame dovleac
  • ulei vegetal
  • sare Kosher

Metoda de preparare:

Pentru a prepara aceste chipsuri, ai nevoie de o friteuza cu aer cald, pe care sa o incalzesti la 180 de grade Celsius.

In timp ce friteuza se incalzeste, pregateste dovleacul. Este de preferat sa cumperi unul deja curatat, deoarece castigi timp.

Spala cu atentie dovleacul, apoi taie-l in fasii cat mai subtiri.

Pasul urmator este sa asezi fasiile de dovleac intr-un bol, apoi sa adaugi ulei vegetal.

Sfatul meu este sa folosesti uleiul sub forma de spray pentru gatit, deoarece te ajuta sa adaugi uniform acest ingredient.

Pulverizeaza uleiul vegetal peste fasiile de dovleac, amesteca bine fasiile in bol, apoi pulverizeaza si amesteca din nou.

Este esential ca fasiile din dovleac sa fie foarte bine unse cu ulei.

Cand friteuza este la temperatura optima de gatit, adauga fasiile de dovleac in recipientul special.

Timpul de pregatire este de aproximativ 16 minute.

Nu uita! Este recomandat sa amesteci chipsurile o data la patru minute, altfel exista riscul ca acestea sa se rumeneasca prea tare.

La final, acestea trebuie sa capete culoare si sa fie crocante.

Dupa ce sunt gata, pasul urmator este sa le asezi intr-un bol pentru servit.

Adauga sare Kosher dupa gust, amesteca bine fasiile din dovleac si bucura-te de acest snack delicios si sanatos!

Foto: Instagram – @tavolartegusto