5 ingrediente de toamna pe care bucatarii profesionisti le au mereu in bucatarie

1
De Irina Constantin
29 oct. 2019

Este anotimpul placintelor cu dovleac, tartelor cu nuci pecan si aromelor delicioase de ghimbir, scortisoara si anason!

Cand ne gandim la meniul de sezon, deja ne apar in minte cateva ingrediente de toamna clasice. Pentru a reusi sa mancam cat mai echilibrat, diversificat, simplu si eficient, este necesar sa ne organizam cat mai bine bucataria.

Cele mai bune retete de toamna cu prune parfumate

Sase autori de carti de bucate au dezvaluit care sunt acele ingrediente de toamna care nu le lipsesc niciodata din frigider sau din camara. Tu le-ai pus pe lista de cumparaturi?

Top 5 ingrediente de toamna must have, recomandate de bucatari si autori celebri

1. Dovleacul placintar

Fara indoiala, avem de a face cu vedeta sezonului! Dovleacul placintar este acel dovleac dulce, parfumat si absolut delicios, numai bun pentru gatirea deserturilor. Are o textura moale, ceea ce il face ideal pentru piureuri sau alte preparate cremoase.

Kelly Minter, autoarea cartii de bucate „Un loc la masa”, spune ca adora acest dovleac pregatit in cuptor, cu zahar brun caramelizat deasupra. Are o culoare de toamna superba si o aroma inedita!

View this post on Instagram

Making healthy food taste good is my jam. Like these wild rice stuffed squash (squashes?) You’re eating wholesome goodness, but you feel like you’re eating comfort food. Win-win. Plus, it’s an excellent use for all that winter squash you eagerly bought on sale but that are now just sitting sadly untouched on your kitchen counter 🤫 ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ 👉🏽 You can find the recipe over on the blog! And if you haven’t noticed, I have a new system of organizing all my clickable content! ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ 1️⃣ Just flick the link in my bio (@rainbowplantlife);⁣⁣⁣ 2️⃣ Then click the photo you’re interested in to be taken to that recipe/blog post/video!⁣⁣⁣ ⁣⁣ https://www.rainbowplantlife.com/blog/vegan-wild-rice-stuffed-squash

A post shared by Nisha Vora | Vegan Blogger (@rainbowplantlife) on

Dovleacul placintar poate fi folosit si in retete sarate, precum macaroanele cu sos de branza si dovleac, risotto sau supa crema.

Prajitura rasturnata cu banane caramelizate

„Este un ingredient atat de versatil! Eu il folosesc pe post de fel principal, umplut cu tot felul de amestecuri, in supa crema de broccoli si in queso-ul meu vegan”, explica Jenn Sebestyen, autoarea cartii „Lunea fara carne”.

2. Ghimbirul

Usor intepator, aromat si extrem de benefic pentru organism. Ghimbirul creste imunitatea, te apara de raceli si tine departe bacteriile. Ca sa nu mentionam gustul minunat, care da oricarui preparat un plus de farmec!

View this post on Instagram

There are many health benefits to ginger. Curative properties of ginger have been widely researched and when used on the skin, it can stimulate circulation and soothe burns. As a diaphoretic, it encourages perspiration and can therefore be used to help treat feverish conditions such as influenza or colds. Ginger root has been anecdotally reported to reduce the symptoms associated with motion sickness, including dizziness, nausea, vomiting and cold sweating. Ginger has also been used to treat the nausea and vomiting associated with mild pregnancy sickness. #ginger #gingerbenefits #benefitsofginger #helpwithsickness #helpwithnausea #sootheburns #gingerroot #root #healthy #healthwatch #improvinghealth #cold #fluproblems #flu #gingertea

A post shared by CoreVue Body Composition (@corevuekiosk) on

Molly Kimball este autoare de retete si dietetician. De aceea, ea cauta modalitati cat mai sanantoase de a introduce savoare in preparate, iar ghimbirul este favoritul ei.

3 retete simple si gustoase care te vor incalzi – perfecte pentru vremea rece de toamna!

„Puteti folosi ghimbirul in preparate sarate, in cocktailuri delicioase sau chiar intr-un desert condimentat. Eu ador sa il integrez in dressingul pentru salata, caci te ajuta sa te incalzesti intr-o zi rece de toamna!”, spune Molly.

3 si 4. Cartofii dulci si nucile pecan

O combinatie exceptionala, dulce si crocanta, dar si foarte sanatoasa. Lisa si Tom Perini sunt bucatari profesionisti si detin un steakhouse celebru. Acestia se bazeaza pe cele doua ingrediente de toamna, iar clientii adora rezultatele.

„Avem in meniu cartofi dulci cu unt si zahar, acoperiti cu nuci pecan. Este o reteta primita de la mama Lisei, originara din Carolina de Sud. Poate fi comandata atat ca garnitura, cat si ca desert”, povesteste Tom.

Cartofii dulci pot fi integrati cu succes si intr-o tarta clasica de toamna, cu nuci pecan si scortisoara!

5. Cuisoarele

Turta dulce, ciocolata calda, ceai, checuri si briose. Toate pot fi condimentate cu delicioasele cuisoare, care te introduc treptat in atmosfera sarbatorilor.

„Cred ca este ingredientul meu preferat. La inceput era scortisoara, apoi m-am reorientat spre nucsoara, apoi am ajuns la cuisoare”, explica Hannah Hart.

„Este un ingredient foarte puternic, dar atunci cand il folosesti cu moderatie ofera acel gust inconfundabil de toamna”, spune autoarea.

Foto: Instagram/@rainbowplantlife