Cea mai buna inghetata vegana cu lapte de cocos

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
6 oct. 2018

Laptele de cocos este perfect pentru inghetata vegana. Pentru zilele in care ai chef sa te rasfeti cu un desert sanatos si bun, iti propunem sa incerci aceasta reteta.

Laptele gras de cocos, cel din cutiile metalice, este un excelent substitut pentru lactate atunci cand vrei sa faci o inghetata vegana. Confera o textura cremoasa, un gust delicios de cocos si nici nu vei duce dorul inghetatei traditionale. Trebuie sa ne crezi pe cuvant ca aceasta este cu mult mai buna!

Ca sa faci cea mai buna inghetata vegana ai nevoie de smantana de cocos, iar in cazul in care nu o gasesti, poti sa cumperi lapte integral de cocos in cutie metalica (nu sortimentele din cutiile de carton!). Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca pui cutia cu lapte de cocos la frigider peste noapte, deoarece astfel se separa grasimea de cocos de apa de cocos, care va ramane pe fund.

Acea grasime, care se aduna la suprafata, este ingredientul tau de baza pentru inghetata vegana.

Ingrediente pentru cea mai buna inghetata vegana cu lapte de cocos:

O cutie metalica de lapte de cocos (400 mililitri)

100 mililitri de sirop de orez brun sau artar (daca vrei poti sa folosesti extract de stevia rebaudiana

cu zero calorii)

2 lingurite cu extract de vanilie

4 lingurite cu faina de tapioca amestecata cu putina apa ca sa se faca pasta

Ciocolata neagra fara zahar topita, pentru ornat (optional)

Chips de cocos copt (optional)

Mod de preparare

Cu 15 minute inainte de a te apuca de inghetata, muta cutia cu lapte de cocos din frigider in congelator ca sa se intareasca si mai bine.

Alege grasimea care s-a separat deasupra si bate-o cu mixerul impreuna cu indulcitorul folosit, extractul de vanilie si faina de tapioca facuta pasta. In 5-10 minute obtii o textura cremoasa.

Toarna inghetata in forme de inghetata, dupa care pune-le la congelator peste noapte sau pentru cel putin 4 ore.

Foto: Instagram – The Modern Proper