Cea mai buna prajitura cu nuca de cocos, caramel si ciocolata – fara lactate

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
11 mart. 2019

Poti sa faci un caramel sanatos fara sa folosesti cantitati exagerate de zahar si fara lactate. El va fi perfect pentru aceasta prajitura cu nuca de cocos si ciocolata.

Daca nu vrei sa folosesti lactate pentru prajituri, iti recomand sa incerci aceasta prajitura cu nuca de cocos, caramel si ciocolata. Nu este complicat de facut si vei obtine un desert mai sanatos: fara zahar rafinat si fara lactate.

Supa de morcovi cu lapte de cocos

Ingrediente pentru prajitura cu nuca de cocos, caramel si ciocolata:

100 grame de ulei de cocos topit plus 50 de grame extra

190 grame de fulgi de cocos

2 lingurite de extract de vanilie

160 de grame de faina spelta

50 de grame de cacao

160 de grame de ciocolata neagra maruntita

90 de grame de miere de albine

Pentru caramel:

25 de curmale moi

100 grame de ulei de cocos topit

310 ml de smantana de cocos

Tarta cu ciocolata si caramel sarat. Nu ai cum sa rezisti acestei combinatii

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se amesteca intr-un bol uleiul de cocos cu fulgii de cocos, vanilia, faina si cacaua, formand astfel baza prajiturii pe care trebuie sa o presezi bine in tava pregatita. Se introduce la cuptor 10 minute.

Ca sa prepari caramelul, se mixeaza in blender curmalele cu smantana de cocos si uleiul de cocos pana cand obtii o pasta cremoasa.

Se intinde caramelul peste baza prajiturii si se introduce din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Se lasa la racit 10 minute, timp in care poti sa faci glazura amestecand ciocolata neagra cu mierea de albine si uleiul de cocos extra pana cand se topeste. Se toarna peste caramel si se niveleaza frumos folosind un cutit.

Prajitura delicioasa cu ciocolata, fara faina

Foto: Instagram – Donna Hay Magazine