Cheesecake cu mango fara coacere

Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
21 oct. 2018

E atat de usor de preparat acest cheesecake cu mango si atat de racoritor ca vei vrea sa te rasfeti cu el in fiecare weekend si sa-l prepari tuturor prietenilor care vin in vizita pe nepusa masa.

Cand am pofta de gustul tropical al verii, imi pregatesc repede acest cheesecake cu mango fara coacere si ma delectez cu o combinatie de arome care ma duce instant cu gandul la vacanta de vara cu parfumul ei proaspat de fructe zemoase.

Folosesc mango pentru ca mi se pare ca are cel mai bun echilibru intre gust si parfum dintre toate fructele tropicale si are si o cantitate crescuta de vitamine A si C.

In plus, e sarac in calorii, bogat in fibre si contine si folat, B6, fier si un strop de calciu si vitamina E. Mai mult decat atat, un studiu pilot de anul acesta a demonstrat ca cei care sufera de constipatie pot scapa de simptome daca includ mango in dieta zilnica timp de 4 saptamani.

Un studiu anterior, publicat in Journal of Nutrition, a descoperit ca fructul de mango imbunatateste microflora stomacului, avand rezultate pozitive in cazul persoanelor care se lupta cu obezitatea.

Nu ai zice ca desertul acesta atat de arator e atat delicios, cat si sarac in calorii, dar chiar asa este. In plus, va fi adorat in la fel de mare masura si de cei care nu tin neaparat o dieta anume.

Ingrediente pentru cheesecake cu mango fara coacere:

20 de biscuiti graham fara zahar, bogati in cereale

1/2 lingurita mix de condimente aromatice

1/3 cana de unt

1 pachet de crema de branza

3/4 cana frisca neindulcita

1/2 cana zahar de cocos

1/2 cana apa fierbinte

1 lingura gelatina

2-3 fructe de mango

Mod de preparare

Tapeteaza tava de copt cu folie de aluminiu. Pune biscuitii in robotul de bucatarie si paseaza-i fin. Adauga mixul de condimente si preseaza mixtura obtinuta pe fundul tavii tapetate. Lasa tava in congelator timp de aproximativ o ora, pana se intaresc biscuitii.

Bate bine crema de branza, frisca si zaharul de cocos intr-un bol mare, pana obtii o crema fina.

Amesteca apa fierbinte cu gelatina intr-un bol mai mic, pana se dizolva; Adauga mango-ul facut piure si transfera mixtura in crema obtinuta anterior. Toarna peste blatul de biscuitii si refrigereaza pentru inca trei ore sau peste noapte.

Inainte de a servi, decoreaza cu cuburi de mango proaspat si praf fin de biscuiti.

Foto: Shutterstock.com