Clatite cu oua jumari

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
24 nov. 2018

Cine ar fi crezut ca ouale jumari merg de minune cu clatite pufoase?

Aceasta este o reteta pentru un mic dejun copios care ar trebui sa-ti tina de foame cu succes pana la masa de pranz, dar, la fel de bine, poate sa fie si un pranz delicios, alaturi de o salata usoara.

Ouale contin foarte multi nutrienti, proteine si au un aport caloric destul de mic, asa ca reprezinta o alegere perfecta pentru persoanele care incearca sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea corporala.

Sa nu uitam ca sunt si delicioase, deci ai toate motivele ca sa le incerci.

Ingrediente pentru clatite cu oua jumari:

215 grame de faina;

230 ml lapte;

2 oua;

2 linguri de zahar brun

Unt;

Pentru oua jumari:

5 oua;

2 linguri de lapte;

Sare;

Piper negru, proaspat macinat;

20 de grame de ceapa verde, plus 2- de grame pentru decorare.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca intr-un bol faina, laptele, ouale si zaharul brun.

Se pune un polonic de aluat in tigaie si se gateste pana devine auriu iar pe margini incep sa apara bule de aer, apoi se intoarce pe cealalta parte. Clatitele se scot si se tin la cald, acoperit cu un prosop.

Cand sunt gata toate se pun in cuptorul preincalzit pentru perioada in care vei gati ouale.

Intr-un castron mare se amesteca ouale cu laptele. Se ia o tigaie mare si se pune la foc mediu. Se adauga o lingura de unt si cand acesta s-a topit si incepe sa faca spuma se adauga ouale.

Se reduce focul la minimum si se amesteca in continuare ouale cu o spatula, pana ce sunt facute pe gustul tau. Se adauga ceapa verde, taiata marunt, si se amesteca usor, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se ia de pe foc.

Se ia fiecare clatita si se umple cu amestecul de oua jumari si ceapa verde, se garniseste cu restul de ceapa verde si se servesc calde.

Foto: Shutterstock.com