10 feluri inedite de a pregati clasica omleta

Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
25 sept. 2018

De multe ori iti incepi ziua cu o omleta delicioasa, dar daca o pregatesti in acelasi mod in fiecare dimineata, s-ar putea sa nu ti se mai para atat de gustoasa dupa un timp.

Vezi tu, papilele noastre gustative sunt foarte pretentioase, iar daca le dai acelasi lucru cu prea mare regularitate, chiar si ciocolata, vor sfarsi prin a se plictisi si nu vor mai aprecia preparatul la justa lui valoare.

De-aia e important sa-ti diversifici alimentatia, cu atat mai mult cand vine vorba de micul dejun, cea mai importanta masa a zilei.

Ti-am pregatit 10 moduri de a transforma clasica omleta intr-un deliciu inovativ, plin de culoare, gust si nutrienti.

Omleta cu ciuperci, branza de capra, spanac si avocado

Foto: Cooking and Beer

E o optiune perfecta in diminetile in care ai facut sport, pentru ca-ti confera toti nutrientii si proteinele de care ai nevoie pentru a-ti intari masa musculara. In plus, e gata in 15 minute, deci nu trebuie sa stai prea mult pe langa aragaz.

Omleta gatita la aparatul de vafe

Foto: Get Inspired Every Day

Pun pariu ca nu credeai ca aparatul tau pentru vafe poate face si omleta, dar iata ca e posibil. Cand vrei sa impresionezi cu o omleta clasica, cu ingredientele tale preferate, dar intr-o noua prezentare, aceasta e solutia.

Omleta greceasca cu feta si tzatziki

Foto: Half Baked Harvest

Pentru umplutura ai nevoie de quinoa gatita, spanac proaspat, masline Kalamata, ardei gras, anghinare marinate, rosii uscate, usturoi, branza feta si seminte de pin coapte. Serveste cu sos tzatziki si avocado!

Omleta cu pesto si rosii coapte

Foto: Edible Perspective

Pesto la micul dejun? Da, va rog! In plus, in combinatie cu rosiile cherry usor perpelite pe gratar, aceasta omleta beneficiaza de un gust cu totul special si exotic.

Omleta mexicana din albusuri

Foto: Gimme Some Oven

Ador orice omleta pe care o pot manca cu guacamole, iar aceasta reteta este perfecta pentru asta! Pe langa albusurile de ou, mai ai nevoie de jalapeno, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, branzica moale de vaci, avocado, si patrunjel. Usor de facut. Usor de mancat. Mult mai buna decat orice bol plictisitor de cereale.

Omleta cu sparanghel

Foto: Whole And Heavenly Oven

Ai chef sa savurezi micul dejun imaginandu-ti ca esti pe o plaja de pe Mediterana? Incearca aceasta reteta cu sparanghel, rosii cherry si branza feta condimentata. Un deliciu!

Omleta cu fasole rosie si cartofi dulci

Foto: Kims Cravings

Bogata in proteine, cu putine calorii (mai ales daca folosesti doar albusurile), fara gluten, dar deosebit de gustoasa. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un mic dejun care sa-ti dea energie pentru toata ziua. Serveste-o cu sos salsa facut in casa.

Briose din omleta

Foto: Kims Cravings

Mai lasa batoanele proteice, aceasta este o omleta pe care o poti lua cu tine si savura cand iesi de la sala. “Aluatul” e gata in cateva minute (ai nevoie de oua, baby spanac, ardei gras de diferite culori, ceapa verde, lapte integral si branza cheddar rasa), tot ce trebuie sa faci este sa-l torni in formele pentru briose (dupa ce ai sotat bine legumele inainte) si sa-l tii la cuptor 20 de minute.

Omleta cu humus si branza feta

Foto: Kims Cravings

Omleta e ultimul lucru pe care te-ai fi gandit ca-l poti consuma cu humus. Dar iata ca se poate. Adauga rosii tocate marunt, un pic de salata verde si branza feta din belsug.

Omleta la slow cooker

Foto: Diethood

Diminetile sunt deja suficient de grele. Lasa slow cooker-ul sa faca toata treaba pentru tine. Bate ouale, adauga toate legumele pe care le ai prin frigider si pune totul in slow cooker pentru doua ore pe setarea High. Garniseste cu rosii tocate, ceapa rosie si patrunjel proaspat. Pofta buna!

Omleta cu friptura de vita si provolone

Foto: Delish

Daca ti-a ramas carne gatita de vita, o poti folosi cu incredere in omleta, alaturi de ceapa, ardei gras si ciuperci. Cand omleta e aproape gata, presara branza provolone rasa pe o parte, apoi acoper-o cu cealalta parte si las-o la foc mic timp de un minut, sa se topeasca branza si sa se combine toate aromele. Un deliciu!

Foto: Shutterstock.com