Lasagna cremoasa cu dovlecei

1
De Ioana Marosan
14 mart. 2019

Ai incercat vreodata lasagna cu dovlecei? Iti propunem o reteta fresh de primavara, care nu-ti ia mult timp si care ii va lua prin surprindere pe cei dragi.

Atunci cand astepti musafiri, esti in criza de timp dar si de inspiratie, aceasta lasagna cremoasa cu dovlecei iti va rezolva toate problemele.

Este foarte usor si rapid de facut, ii va impresiona placut pe toti prietenii tai vegetarieni si va fi gata in mai putin de o jumatate de ora.

Lasagna cu dovleac si spanac

Ingrediente pentru lasagna cremoasa cu dovlecei:

-9 foi de lasagna uscate;

-1 lingura de ulei de floarea soarelui;

-1 ceapa, tocata marunt;

-700 gr de dovlcei, razuiti mare;

-2 catei de usturoi, tocati;

-250 gr de branza ricotta;

-50 gr de branza cheddar;

-350 gr de sos de rosii pentru paste.

Lasagna cu pui, ardei gras si branza de capra, un deliciu pentru serile de iarna

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Se pune la fiert o oala cu apa, apoi se gatesc foile de lasagna timp de minute, pana cand se inmoaie, dar nu se patrund complet. Se clatesc in apa rece, apoi se ung cu putin ulei de floarea soarelui ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se ia o tigaie mare, se pune o lingura de ulei de floarea soarelui si se pune ceapa tocata marunnt. Se caleste la foc mediu timp de 3 minute, apoi se adauga dovleceii si usturoiul si se continua gatirea, pana cand dovleceii se inmoaie si capata o culoare verde intens.

Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de branza ricotta si branza cheddar, apoi se asezoneaza dupa gust. Sosul de rosii se poate incalzi timp de 2 minute la cuptorul cu microunde, pana cand devine fierbinte. Se ia o tava de copt si se construieste lasagna, incepand cu un strat din jumatate din amestecul de dovlecei, apoi foile de lasagna, apoi sos de rosii.

Legume la cuptor cu pesto de rosii

Se repeta cu restul de ingrediente ramase, iar deasupra se imprastie restul de branza ricotta si cheddar. Se pune la cuptor in partea de sus si se gateste timp de aproximativ 10 minute sau pana cand se inmoaie pastele, iar branza capata o culoare aurie.

Foto: Shutterstock.com