Lasagna cu pui, ardei gras si branza de capra, un deliciu pentru serile de iarna

lasagna cu pui
1
De Ioana Marosan
24 ian. 2019

Iata un preparat care te va incalzi cu siguranta si iti va aduce aminte de caldura zilelor de vara! Lasagna cu pui, ardei gras si branza de capra este un omagiu adus bucatariei italiene dar si un deliciu pe care il poti savura alaturi de un pahar de vin.

Aroma ardeilor copti va completa de minune gustul pregnant al branzei de capra, iar deliciosul sos de rosii va imbraca cu aroma sa imbietoare acest preparat foarte gustos.

Lea Michelle, reteta vegana favorita: Rulouri cu legume in foi de lasagna

Ingrediente pentru lasagna cu pui, ardei gras si branza de capra:

-1 lingura de ulei de masline;

-1 ceapa, taiata cubulete;

– 2 catei de usturoi, tocati marunt;

-1/2 lingurita de fulgi de ardei iute (optional);

-1 cutie de rosii cubulete;

-1 lingura de pasta de tomate;

-1 lingura de otet balsamic;

-1 lingurita de oregano;

– sare si piper pentru asezonare;

-250 gr carne de pui, fiarta si taiata marunt;

-1 legatura de patrunjel tocat;

-6 foi de lasagna;

-30 gr. unt;

-30 gr faina (poti sa folosesti faina de orez, daca preferi varianta fara gluten);

-500 ml lapte;

-1/4 lingurita de nucsoara, razuita (optional);

-170 gr. branza de capra;

-3 ardei grasi rosii, copti;

-130 gr. branza feta, razuita;

-130 gr. mozzarella, razuita.

Lasagna cu dovleac si spanac

Mod de preparare:

Uleiul se pune la incalzit intr-o tigaie, la foc mediu. Se pune ceapa si se gateste timp de 5-7 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute si se soteaza timp de 1 minut.

Se adauga rosiile, pasta de tomate, otetul balsamic, oregano, sarea si piper si se aduc la punctul de fierbere, apoi se continua gatirea timp de 15-20 de minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase, apoi se adauga carnea de pui si patrunjelul si se da deoparte.

Se gatesc foile de lasagna conform instructiunilor de pe pachet. Se incalzeste untul intr-o oala mica pana cand incepe sa fiarba si sa capete o nuanta maronie, apoi se adauga laptele, nucsoara si branza de capra si se continua gatirea, pana cand se obtine un sos gros.

Se ia o tava pentru gatit, se unge cu putin ulei sau unt, se pune un rand de foi de lasagna, 1/2 din cantitatea de sos de rosii, apoi 1/2 din branza feta, 1/2 din branza de capra si 1/2 din cantitatea de ardei copti si 1/3 din sosul besamel.

Se pune un alt rand de foi de lasagna si se repeat cantitatile de umplutura, apoi se pune ultimul strat de foi de lasagna, restul de sos besamel si se presara mozzarella. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si se gateste timp de 30-45 de minute sau pana cand se formeaza o crusta aurie la suprafata.

Supa de pui cu avocado

Foto: Shutterstock.com