Lasagna cu dovleac si spanac

lasagna cu dovleac
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
7 nov. 2018

Pentru astazi, iti propun o varianta foarte gustoasa, usoara si sanatoasa a unui preparat celebru: lasagna cu dovleac si spanac are doar 252 de calorii per portie si are 19 grame de proteine, 43% din doza zilnica recomandata de calciu si 9% din cea de potasiu.

Este varianta perfecta atunci cand vrei sa reduci consumul de carbohidrati, o portie continand doar 17 grame de carbohidrati, din care 3 grame de fibre.

Ingrediente pentru lasagna cu dovleac si spanac:

200 de grame de ceapa rosie, taiata solzisori;

4 catei de usturoi, taiati feliute;

2 linguri de ulei de rapita;

1 kg de baby spanac;

180 ml de iaurt semidegresat;

80 ml lapte degresat;

100 de grame de branza semidegresata, taiata cubulete;

1 1/2 linguri de faina;

1 lingura de sare;

1 dovleac mediu, de aproximativ 500;

2 oua mari;

120 de grame de branza ricotta, semidegresata;

50 de grame de branza Gruyerre, razuita.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se pune uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.

Se soteaza ceapa si usturoiul timp de 4 minute. Se adauga spanacul si continua sa-l gatesti pana scade. Se ia tigaia de pe foc.

Se amesteca laptele cu iaurtul si cu branza semidegresata timp de 20 de secunde in blender, apoi se adauga faina, sarea si ouale si se continua omogenizarea timp de 1 minut.

Dovleacul se curata de coaja si se taie in felii subtiri, pornind de la gat in jos. Feliile obtinute se introduc in cuptorul cu microunde si se gatesc timp de 4 minute, pana devin moi.

Se ia un vas de lasagna, se unge cu ulei si apoi se pune un strat de iaurt. Se pune o felie de dovleac, o treime din cantitatea de ricotta, o treime din mixul de spanac si o treime din iaurtul ramas. Se repeta procedura inca 2 ori.

Deasupra se presara branza Gruyere, se acopera cu folie de aluminiu si se gateste timp de 50 de minute. Se inlatura folia si se mai gateste inca 4 minute sau pana ce suprafata devine usor aurie. Se lasa la racit timp de 20 de minute, inainte se servire.

Foto: Shutterstock.com