Tarta de dovleac cu nuci pecan, fara blat

1
De Alina Dragne
1 nov. 2018

V-ati plictisit de dovleac? Sper ca nu! Pentru ca mai avem retete interesante sa va propunem – sper ca v-ati convins deja ce „multi-talentat” este acest ingredient vedeta al toamnei.

In aceasta saptamana va propun sa-l consumati la desert. Ce ziceti?

Tarta cu dovleac este una din poftele dulci pe care mi le pregatesc toamna si am sute de combinatii delicioase pe care le tot rotesc cat e dovleacul in floare si prezent in toate pietele.

Noi, ca popor, nu avem traditia sculptatului de dovleci de Halloween (sau nu o aveam, am observat ca in ultima vreme este din ce in ce mai prezenta si pe meleagurile mioritice), dar avem aceasta bunatate de aroma in repertoriul culinar si e pecat sa nu o folosim cat de des putem in aceasta perioada.

Dintre toate variantele pe care am putea sa le facem cu un dovleac, am ales aceasta tarta fara blat, aromata si gustoasa, dar delicata cu silueta noastra. Cucereste de la prima inghititura!

Ingrediente pentru tarta de dovleac cu nuci pecan:

Pentru crema:

500g piure de dovleac

3 linguri ulei de cocos

1 cana de nuci caju, hidratate

1 mar

2 linguri sirop de agave

1 praf de sare

½ lingurita scortisoara

¼ lingurita nucsoara

¼ lingurita cardamom

Seminte de canepa

Pentru topping:

½ cana fulgi de ovaz

2 linguri ulei de cocos

2 linguri sirop de agave

½ cana nuci pecan, maruntite

Condimente: scortisoara, ghimbir (optional)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade si pregateste o tava rotunda pentru tarta (preferabil cu fundul detasabil). Unge tava cu 1 lingura de ulei de cocos si tapeteaza cu seminte de canepa.

Cu ajutorul unui blender, proceseaza toate ingredientele pentru crema pana obtii o consistenta cremoasa. Toarna compozitia in tava rotunda.

Coace tarta in cuptor timp de 30 minute.

In acest timp, pregateste toppingul. Amesteca cu degetele toate ingredientele. Presasa-l peste tarta si continua coacerea inca 30 minute.

Se serveste cel mai bine a doua zi, rece.

Foto: Marius Dragne