Lea Michelle, reteta vegana favorita: Rulouri cu legume in foi de lasagna

rulouri cu legume
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
6 ian. 2019

Lea Michele este vegetariana si adesea le pregateste prietenilor sai un preparat vegetarian extraordinar de apetisant: rulouri cu legume in foi de lasagna.

Printre ingrediente se numara broccoli, ricotta, parmezan si mozzarella (dar ele pot fi inlocuite cu branza tofu, daca vrei sa faci o lasagna vegana).

Daca te-ai gandit vreodata la ce mananca vedetele din ziua de azi, noi ne-am gandit sa-ti dam o mana de ajutor si sa-ti prezentam retetele preferate ale vedetelor pe care le poti face si tu acasa.

Nu trebuie sa uitam niciodata ca starurile de la Hollywood sau din industria muzicala redevin oameni obisnuiti odata ce ies din lumina reflectoarelor. Fiecare vedeta are o reteta preferata, un fel de mancare pe care-l prefera inainte tuturor celorlalte.

Iar cand vine vorba despre mesele in familie ori alaturi de prieteni dragi, fiecare om are un fel de mancare pe care-l asteapta cu nerabdare si fara de care masa si-ar pierde tot farmecul.

Iti prezentam mai jos reteta preferata de Lea Michele pentru cine lejere alaturi de prieteni. Daca te hotarasti sa o incerci, nu uita sa ne spui si noua cum ti s-a parut.

Legume la cuptor cu pesto de rosii

Ingrediente pentru rulouri cu legume in foi de lasagna:

-2 linguri de ulei de masline;

-1 broccoli, taiat marunt;

-450 gr de morcovi, taiati marunt;

-1 cutie de foi de lasagna;

-900 gr branza ricotta (daca prefer varianta vegana, poti sa folosesti 700 gr de branza tofu);

-1 lingurita de pudra de usturoi;

-1 lingurita de oregano;

-1 lingurita busuioc;

-sare

-40 gr de parmezan;

– 320 gr de mozzarella razuita;

-700 ml de suc de rosii.

Lasagna cu dovleac si spanac

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul de masline si se soteaza broccoli si morcovii timp de 7 minute sau pana cand se inmoaie, apoi se transfera intr-un castron si se pun la frigider pana cand se racesc. Foile de lasagna se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, apoi se scot din apa, se usuca si se lasa la racit.

Umplutura se realizeaza amestecand ricotta, parmezanul si mozzarella impreuna cu broccoli si morcovii. Se iau foile de lasagna si, cu ajutorul unei linguri se pune o cantitate suficienta de umplutura pe mijloc, avand grija sa lasati liber cate 1 cm pe margini, apoi se ruleaza strans fiecare rulou.

Se ia o tava de copt adanca, se pune jumatatea de suc de rosii pe fundul acesteia, apoi se pun rulourile cu partea unde se termina foaia in jos. Se coc la cuptor timp de 45 de minute, apoi se adauga si restul de suc de rosii si se mai gatesc inca 15 minute.

Cel mai bun tort vegan cu ciocolata

Foto: Shutterstock.com