Macarons cu ciocolata neagra si caramel sarat

macarons cu ciocolata
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
7 ian. 2019

Atunci cand vrei sa alungi nostalgia Craciunului care tocmai a trecut si ai nevoie de un desert care sa-ti readuca bucuria, macarons cu ciocolata neagra si caramel sarat reprezinta cea mai buna solutie.

Combinatia delicioasa de migdale, cacao, ciocolata si caramel da nastere unui desert care iti va pune la grea incercare puterea de a te abtine sa nu-l mananci pe nerasuflate. Iar daca-l vei savura alaturi de o cana de ciocolata calda sau un ceai aromat, ziua va deveni brusc mult mai frumoasa.

Macarons cu morcovi – Reteta recomandata de Gordon Ramsay

Ingrediente pentru macarons cu ciocolata neagra si caramel sarat:
Pentru macarons:

-3 albusuri de ou, aproximativ 90-100 gr;

-110 gr zahar pudra;

-100 gr faina de migdale;

-25 gr pudra de cacao;

-1 praf de sare;

-85 gr zahar extrafin;

-1/2 lingurita de extract de vanilie.

Pentru crema:

-60 gr unt (nesarat, la temperatura camerei);

-190 gr de caramel sarat;

-50 gr zahar pudra;

-1 praf de sare.

Mini-prajituri cu ciocolata neagra, unt de arahide si banana

Mod de preparare:

Albusurile de ou se pun intr-un castron mare, se adauga un praf de sare si se amesteca cu un mixer de bucatarie sau un mixer de mana pana cand se obtine o spuma matasoasa. Se incorporeaza treptat zaharul, amestecand continuu.

Dupa ce s-a incorporat toata cantitatea de zahar, se adauga extractul de vanilie si se amesteca pana cand aluatul incepe sa formeze varfuri la suprafata, aproximativ 8 minute, dar timpul poate sa varieze, asa ca trebuie sa urmaresti cand incep sa se formeze varfurile de aluat.

Faina de migdale si pudra de cacao se amesteca impreuna pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se ia 1/3 din cantitate si se pune peste spuma de ou si se incorporeaza usor, cu ajutorul unei spatule. Incorporarea trebuie facuta usor, pentru a nu pierde aerul din mixul de albusuri.

Se adauga inca 1/3 din amestecul de faina de migdale si cacao si se incorporeaza la fel ca prima data, iar dupa aceea se pune restul de cantitate ramasa. Aluatul obtinut se pune pe o tava subtire de copt, tapetata cu hartie, formandu-se mici bile de aluat. Este important sa lasi suficient de mult spatiu intre ele, pentru ca aluatul se va lasa.

Se da tava deoparte pana cand aluatul se intareste si se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Dupa ce aluatul s-a uscat, se pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Sunt gata atunci cand partea de deasupra devine ferma si usor crocanta.

Pentru crema, se amesteca impreuna untul, zaharul si caramelul sarat, impreuna cu un praf de sare timp de 5 minute, sau pana cand se obtine un amestec omogen si usor. Dupa ce se racesc, se iau cate 2 macarons si se formeaza un sandvis, unindu-le cu o cantitate suficienta de crema. Se tin la rece timp de 1 ora inainte de servire.

Tarta cu ciocolata, caramel si alune a lui Jamie Oliver

Foto: Shutterstock.com