Crumble cu prune si mere, cel mai simplu si gustos desert

crumble cu prune
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
28 nov. 2018

Crumble cu prune si mere este un desert rapid, simplu de facut atunci cand iti doresti ceva dulce dar nu ai prea mult timp de pierdut in bucatarie.

Un crumble cu prune si mere este exact prajitura de care ai nevoie pentru situatiile in care prietenii te-au anuntat ca vin in vizita peste o ora.

Poate fi facut cu orice fel de fructe de sezon, iar daca adaugi deasupra si o mana de fulgi de ovaz, te vei bucura de un topping mai crocant.

Ingrediente pentru crumble cu prune si mere:

550 gr de prune, fara samburi, taiate in sferturi;

3 mere, decojita si taiate in bucati potrivite;

50 de gr. zahar alb

Pentru crumble:

75 gr de unt;

170 gr de faina alba;

30 gr de fulgi de ovaz;

75 gr zahar brun.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Fructele se impart in mod egal in 6 castroane si se presara cu zahar.

Amesteca untul cu faina si fulgii de ovaz pana obtii un amestec apropiat ca textura cu cel al pesmetului apoi incorporeaza zaharul.

Presara amestecul de crumble peste fructe si introdu castroanele la cuptor timp de 15 minute sau 30-45 de minute, daca vrei sa faci crumble-ul intr-o tava de copt.

Se serveste cald, cu smantana sau inghetata de vanilie.

Foto: Shutterstock.com