Pancakes cu ciocolata, gata in 25 minute

Alina Dragne1
De Alina Dragne
15 feb. 2019

De obicei, weekendul este rezervat deliciilor culinare si unui brunch mai diversificat. In timpul saptamanii aleg un terci de ovaz rapid, o budinca de chia, un smoothie sau un avocado toast pentru ca sunt mai rapide.

Dar cateodata asa ma trezesc cu o pofta de ceva dulce si bun pentru suflet, si ca sa nu dau fuga in vreun croisant imi prepar aceste pancakes, gata in 25 de minute. Sunt foarte versatile si de fiecare data parca imi ies altfel, in functie de aromele pe care le adaug. Incerci si tu?

Clatite delicioase cu mango, perfecte pentru un rasfat de weekend

Ingrediente:

1 cana faina fara gluten

1/3 cana cacao

2 lingurite praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 + 1/4 cana lapte vegetal

2 oua

2 lingurite esenta de vanilie

1 banana

1 praf de sare

Optional: sirop de artar sau de agave, sau alt indulcitor preferat

Topping-uri: capsune, zmeura, afine, fulgi de cocos, sirop de artar

Mod de preparare:

Amestecam intr-un bol faina cernuta, cacao, praf de cop, bicarbonat si sare.

Intr-un alt bol, batem ouale cu un tel, impreuna cu laptele, banana pasata, vanilia si indulcitorul folosit.

Turnam compozitia lichida peste ingredientele uscate si incorporam usor.

Clatite cu iaurt, cirese si sirop de afine

Incalzim o tigaie si o ungem cu ulei de cocos. Turnam cam 1/4 cana din compozitie pentru fiecare pancake. O gatim timp de 4 minute sau pana cand incepe sa faca bule si o intoarcem, pentru inca 1-2 minute. Continuam pana terminam toata compozitia.

Decoram cu fructe de padure, fulgi de cocos si sirop de artar. Sau cu orice alte fructe sau seminte va doriti.

Foto: Marius Dragne