Salata malaeziana de mango, detox dupa Sarbatori

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
5 mai 2019

Sunt sigura ca oricat de mult te-ai straduit sa nu faci excese, te resimti dupa mesele traditionale de acum cateva zile. Iti propun o reteta care sa-ti inapoieze energia si sa-ti puna metabolismul in miscare.

Desi poate ca pare mai degraba un desert decat o salata, salata malaeziana de mango este delicioasa, foarte simplu de preparat si poate sa acompanieze orice fel principal de mancare bazat pe carne.

Merge de minune alaturi de carnea de peste la gratar, de puiul la cuptor sau la rotisor sau, pentru cei mai traditionalisti, alaturi de o friptura la tava sau un gratar de carne de porc.

Reteta vegetariana: Pizza mediteraneana

Pentru a adauga o nota exotica preparatului tau si pentru a iesi din tiparele obisnuite de salata cu legume, incearca cu incredere salata malaeziana de mango si urmareste surprinderea si incantarea de pe fetele invitatilor tai, dupa ce o vor gusta. Este si dulce, dar si putin acrisoara de la sucul de lime, putin picanta de la ardeiul iute, iar ceapa verde ii va da o aroma subtila fara ca gustul sa fie pronuntat.

Mie imi place sa o pregatesc mai ales in perioadele in care simt ca am abuzat de anumite alimente care ma baloneaza, pentru „taie” orice stare de greata sau de greutate si imi da o energie noua, semn ca pune in miscare metabolismul, ajutandu-ma sa ard mai multe calorii. Faptul ca nu ingrasa ma motiveaza sa o consum adesea si de doua ori pe zi, daca nu stiu ce sa mananc sau vreau sa slabesc.

Ingrediente pentru salata malaeziana de mango:

-1 mango verde, taiat foarte subtire;

-1 ardei iute, rosu, taiat subtire;

-2-3 cepe verzi, taiate subtire;

-60 gr de frunze de menta, rupte in 2 sau tocate grosier;

-1 bucata de pulpa de ananas (groasa de 1-2 cm);

-sucul de o lamaie verde;

-un praf de sare.

Conopida la cuptor cu salsa verde

Mod de preparare:

Se taie toate ingredientele conform instructiunilor de mai sus, se pun intr-un castron, se amesteca si se servesc. Nu uita sa folosesti suficient de multa sare pentru a contrabalansa dulceata ingredientelor, acesta este secretul reusitei acestei retete.

Foto: Shutterstock.com